Alla artiklar

  • Kall melonsoppa med kräftor

    En läskande soppa som är som gjord för varma sommardagar.

  • Rostbiff med tapenadepotatis

    Tapenade, den klassiska provensalska olivröran, är i originalet en mixad puré. Men genom att hacka den för hand blir den vackrare och man får lite mer att bita i. Den salta och smakrika röran smakar härligt på sommaren och passar utmärkt att blanda med kokt färskpotatis. Ett tips när man köper färdiggrillad rostbiff över disk är att få den extra tunt skuren, då blir den…

  • Sommarsill med hovmästarpotatis

    Genom att blanda potatisen med hovmästarsås får man snabbt en smakrik potatissallad som passar perfekt till matjessill eller rökt fisk.Sillens tillbehör lägger jag upp på fatet eller i olika skålar så kan var och en göra sin silltallrik. Knäckebröd, ett glas öl och kanske en snaps passar förstås utmärkt till sillen.

  • Varmrökt lax med krämig pepparrotspotatis

    Rökt fisk är världens enklaste sommarmat. Den krämiga potatisen gör att ingen extra sås behövs, men melonklyftor är alltid gott att servera till rökt fisk, som har en kraftig smak. Potatisen är också god till inkokt lax, grillad fisk eller kallskuret.

  • Haloumi med vattenmelon och tzatziki

    Sallader är ett måste i sommarköket. Den här fräscha melonsalladen med haloumi och tzatziki är en utmärkt lunchrätt. Salladen passar också bra som tillbehör till grillat lamm och Merquezkorv.

  • Ciabatta med laxrilette

    Du behöver Gör så här

  • Tunnbrödsrullar med lax- och pepparrotskräm

    Du behöver 40 g rucolasallad 4 st tunnbröd rektangulära mjuka Lax- och pepparrotskräm: 200 g kallrökt lax 100 g färskost naturell 0.5 st citron rivet…

  • Grovt rågbröd med gubbröra

    Du behöver 1 st rödlök 3 st potatis kokta 4 st ägg kokta 1 st burk ansjovisfiléer à 125 g varav 81 g ansjovisfilé 2…

  • Baguette med räk- och krabbröra

    Du behöver 4 st portionsbaguetter Räk- och krabbröra: 500 g räkor med skal 170 g krabbkött från krabbklor eller 1 burk krabbkött 0.5 dl majonnäs…

Scroll to Top