-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Laxrillette med knäckebröd
Du behöver 250 g varmrökt lax 100 g färskost 2 msk crème fraîche 1 msk hackad rödlök 1 msk hackad gräslök rivet citronskal peppar Servera…
-
Så här blev Gunnel fri från smärta – genom att lägga om kosten
Förut åt Gunnel Saric som “alla andra” och tänkte inte så noga på vad maten gjorde med kroppen. Att den kunde påverka inflammationer i kroppen var inget hon kände till. Men när Gunnel började äta annorlunda försvann smärtan.
-
Ronja fick HJ:s Guldros: “Ronja blev vår ängel när vi förlorade allt!”
Hals över huvud tvingades Carolina och hennes sambo Morgan fly med sina fem barn ur det brinnande huset. Allt de fick med sig var ett paket blöjor och bilnycklarna. Då agerade grannen Ronja räddande ängel och startade en insamling. Nu får hon Guldrosen som tack för sin insats.
-
Anna Book: “Nu har jag fått tillbaka lusten att leva för mig själv”
Anna Book har gått igenom en stor förvandling de senaste åren – både med sitt inre och sitt yttre. Här berättar hon om sin sjukdom, om den stora viktnedgången, om sitt nya leende och om sin stora kärlek till familjen.
-
“Jag reste för att jobba som lärare – och kom hem med en dotter!”
45-åriga Helen Braun ville prova något nytt och tog chansen när en skola i Tanzania sökte speciallärare. Vistelsen i ett främmande land och jobbet där skulle bli hennes livs stora äventyr. Inte anade hon då att Tanzania skulle förändra allt, både för henne och för en liten tanzanisk flicka…
-
Ny supersvamp på väg!
Kantareller och champinjoner kan ge tallriken ett välbehövligt – fast än så länge relativt litet – tillskott av D-vitamin såhär på höstkanten. Men snart kan en ny metod för att öka innehållet av D-vitamin i svamp ändra på den saken.
-
Hjortfärsbiffar – hela hösten i en rätt!
Du behöver 800 g hjortfärs 4 st schalottenlökar smör att steka i 1 st rosmarinkvist 2 dl grädde 1 st ägg 3 msk dijonsenap 1…
-
Picklade lingon
Du behöver 1 l lingon 1 dl ättiksprit 2 dl socker 3 dl vatten 0.5 tsk salt 1 bitar hel kanel 5 st hela nejlikor…
-
Syltade senapsfrön
Du behöver 50 g gula senapsfrön 50 g bruna senapsfrön 1 dl rödvinsvinäger 0.5 dl socker 1 nypa salt Gör så här Blanda ihop allt…