-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Vi lottar ut återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Så mycket bättre-aktuella Kikki Danielsson: “Att bli mormor var magiskt”
Hennes liv har präglats av svårigheter, men idag mår Kikki Danielsson bättre än på mycket länge. Att vara med i tv-programmet Så mycket bättre var det bästa hon någonsin gjort och att bli mormor till 1-årige Alvin har gjort henne gott, både till kropp och själ.
-
Annica är en ovanlig hotelldirektör: “Mina gäster spinner och jamar till tack!”
Annica Nauta har fullföljt en dröm hon haft sedan hon var barn. På landet utanför Linköping har hon öppnat hotell där alla gästerna har päls och morrhår och säger mjau. Jobbet har hon kvar på halvtid som en säkerhet.
-
Ny studie visar att vi kan lukta oss till sjuka människor
Så här jobbar vårt luktsinne för att skydda oss mot sjukdomar.
-
Spindelnätskaka till Halloween
En läcker chokladkaka som får extra djup smak tack vare en skvätt kaffe. Toppa med en len glasyr och ett spindelnät av vit choklad. Det är lättare att få till än du tror. Den perfekta efterrätten att servera på Halloweenfesten.
-
Spindelkakor
Spindelkakorna har en självklar plats på Halloweenfestens gottebord. Kakorna smakar gott av jordnötssmör och görs lagom kusliga med hjälp av smält choklad och Polly-godis.
-
Spökbrownies
Den 31:a oktober är det Halloween. Våra spökbrownies är lagom läskiga och superenkla att baka. Skär chokladkakan i bitar och toppa med marshmallows och vit glasyr. Det blir ruskigt gott!
-
Red velvet cupcakes
Du behöver 3 dl vetemjöl 1 msk kakao 0,5 tsk salt 1,75 dl strösocker 1,75 dl rapsolja 1 st ägg 1 msk röd hushållsfärg 1…
-
Jonathan Ljungberg: “Livet kändes hopplöst – men allt vände när jag mötte Frida”
Elva år gammal föll Jonathan Ljungberg fyra meter. Det var oklart om han skulle överleva. När han vaknade ur koman var livet totalt förändrat. Sedan följde flera år med depressioner, självmordsförsök, festande och övervikt. Vändningen kom när han hittade kärleken och träningen.
-
Len och het pumpasoppa
Du behöver 1.5 kg pumpa gärna butternut-, muscat- eller hokkaidopumpa 1 st röd chili citrongräs 2 st stjälkar 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor…