• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • JUST NU: Reporter på plats - dags för prins Gabriels dop

  Äntligen dags! Från och med kl 11 har gästerna strömmat in till kyrkan i Drottningholm. Vid 12.00 startar dopet - Kungliga Magasinets reporter Sara Ericsson är på plats i kyrkan och uppdaterar oss om alla detaljer nedan.

  JUST NU: Reporter på plats - dags för prins Gabriels dop

  Prinsparet har satt sin egen prägel på dopet med en vintrig touch. Kyrkan är prydd med röda blomsterarrangemang, gran, amaryllis. Dopet inleds med psalm 736 och Ett Litet Barn Av Davids Hus. 

  Tidigare meddelade även Expressen att det är första gången i modern kunglig historia som ärkebiskopen inte kommer att förrätta dopet. Datumet passade helt enkelt inte.

  – När hovet kom med datumet till oss meddelade ärkebiskopen att hon då är i USA på en tjänsteresa som ligger planerad sedan lång tid tillbaka, säger Daniel Bramsell, pressekreterare hos ärkebiskop Antje Jackelén, till Expressen.

  Bland gästerna ser vi bl.a statsminister Stefan Löfvén tillsammans med sin fru Ulla. Även partiledarna Ebba Busch Thor och Jan Björklund ser vi bland bänkraderna. Släkt och vänner strömmar in i kyrkan. Vid tio i tolv tystnar musiken och gästarna inväntar nu hedersgästerna.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!