-
Snickaren Petter odlar saffran på Bjärehalvön: Pilligt, tidskrävande och avkopplande
På Bjärehalvön i nordvästra Skåne växer julens smakrika guld. Snickaren och månskensbonden Petter Karlsson odlar saffrankrokus på sin gård utanför Båstad – en hobby som blivit ett lönande extraknäck.
-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Ugnskassler med persikor och saffransris
En färgsprakande middag med exotisk smak.
-
Lottas tacopaj (av Lotta i Karlstad)
Du behöver 150 g margarin 2 dl vetemjöl vatten lite nötfärs ca 600 g 1 st påse tacokrydda 1 st champinjoner liten burk 1 st…
-
Tacopaj (av Madeleine i Risänget, Sundborn)
Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g margarin 4 msk vatten Fyllning: 300 g köttfärs påse taco kryddmix (taco) 1 dl vatten 1 st…
-
Fransk paté med champinjoner
Paté är ett franskt ord för en köttpastej som serveras kall. De patéer som finns att köpa är både dyra och, i mitt tycke, ganska feta. Så varför inte laga paté själv? Det är inte alls svårt. Den här patén går utmärkt att frysa och kan därför förberedas. Bra när man ska ha många gäster.
-
Lammgryta från Orienten
En mustig lammgryta med spännande blandning av kryddor.
-
Basilika-lamm i grönsaksbädd
Laga en riktig festrätt med färskt lamm. Här steker du både kött, potatis och grönsaker tillsammans i ugnen. Lättlagat och kalasgott!
-
Sallad med färsk potatis
En fräsch sallad med underbar smak av dill, bacon och spenat.
-
Godaste grillspetten
Grillspett med fläskfilé varvad med "het" korv och paprika smakar ljuvligt.
-
Festliga filégrytan
En både snabb- och lättlagad gryta med fläskfilé. Riktig kalasmat!















