Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 st gul lök
- 100 g skinka rökt
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl buljong
- 2 dl crème fraîche
Garnering:
rosépeppar
ask kryddkrasse
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Tärna skinkan.
2
Fräs köttet i lite matfett. Salta och peppra.
3
Tillsätt lök och skinka och låt det brynas med några minuter. Strö över mjölet och rör om.
4
Späd med buljong och tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 minuter.
5
Tillsätt creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av. Strö över rosépeppar och kryddkrasse. Både nykokt pasta och ris passar till. Bjud också en tomatsallad till grytan.