Festliga filégrytan

En både snabb- och lättlagad gryta med fläskfilé. Riktig kalasmat!

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 st gul lök
  • 100 g skinka rökt
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl buljong
  • 2 dl crème fraîche

Garnering:

rosépeppar
ask kryddkrasse

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Tärna skinkan.

2
Fräs köttet i lite matfett. Salta och peppra.

3
Tillsätt lök och skinka och låt det brynas med några minuter. Strö över mjölet och rör om.

4
Späd med buljong och tomatpuré. Låt grytan puttra på svag värme ca 5 minuter.

5
Tillsätt creme fraiche och låt allt koka upp. Smaka av. Strö över rosépeppar och kryddkrasse. Både nykokt pasta och ris passar till. Bjud också en tomatsallad till grytan.

Scroll to Top