Du behöver
- 600 g potatis
- 200 g spenat
- 400 g bacon
- 1 st dill knippa
- saft av 1 citron
- 1.5 dl vispgrädde
- salt socker, peppar
Ugn: 160°
Det här behövs för 4-6 port:
Gör så här
1
Skrubba potatisen väl och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Kasta bort vattnet och låt potatisen ånga av. Skär dem i skivor.
2
Bred ut baconet på ugnsplåt. Täck med smörpapper och stek dem mitt i ugnen tills baconet är gyllene.
3
Skölj spenat och dill. Hacka dillen.
4
Rör ner citronsaft i grädden under omrörning hela tiden. Smaka av med salt, socker och peppar. Tillsätt dillen.
5
Lägg en bädd av spenatbladen på tallrikar. Arrangera potatisskivorna och bacon vackert ovanpå. Droppa lite av dillgrädden över det hela. Bjud resten av grädden bredvid.