Sallad med färsk potatis

En fräsch sallad med underbar smak av dill, bacon och spenat.

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 200 g spenat
  • 400 g bacon
  • 1 st dill knippa
  • saft av 1 citron
  • 1.5 dl vispgrädde
  • salt socker, peppar

Ugn: 160°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Skrubba potatisen väl och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Kasta bort vattnet och låt potatisen ånga av. Skär dem i skivor.

2
Bred ut baconet på ugnsplåt. Täck med smörpapper och stek dem mitt i ugnen tills baconet är gyllene.

3
Skölj spenat och dill. Hacka dillen.

4
Rör ner citronsaft i grädden under omrörning hela tiden. Smaka av med salt, socker och peppar. Tillsätt dillen.

5
Lägg en bädd av spenatbladen på tallrikar. Arrangera potatisskivorna och bacon vackert ovanpå. Droppa lite av dillgrädden över det hela. Bjud resten av grädden bredvid.

Scroll to Top