Alla artiklar

  • Är knutan i slidgången en svullen körtel?

    Jag har upptäckt en knuta i slidgången mot ändtarmen. Den har jag aldrig känt förut så jag blir jätteorolig. Jag är förkyld. Kan det bero…

  • Varför fick jag inte lämna blod?

    Jag har blodgrupp 0 och tänkte att jag skulle göra en insats som blodgivare. Men det gick inte eftersom mitt ferritinvärde var för lågt. Det…

  • Hur farligt är blod i avföringen?

    Under några månader har jag haft små blödningar runt eller i analöppningen vid avföring. Oftast svider det lite, som ett litet sår, men läks sedan…

  • Mandelmusslor III

    Baka dina egna mandelmusslor och fyll dem med grädde och bär eller sylt. Då har du nästan små bakelser. I Skåne kallas kakorna ibland tummakakor. Namnet beskriver hur man bakar kakorna!

  • Julpepparkakor I

    Jag har prövat många recept på pepparkakor, men det här är i särklass bäst! Kakorna blir spröda och goda och degen är mycket lätt att kavla. (På bilden även Saffransbröd och lussekatter.)

  • Saffransbröd och lussekatter

    I korgen längst fram ligger dubbla lussekatter och "pojkar". Bakom ser du enkla lussekatter och "prästens hår". Julens bästa pepparkakor har vi lagt i burken! (Se Julpepparkakor.)

  • Senapsgriljerad julskinka

    Gör det enkelt för dig! Köp en färdigkokt julskinka som är garanterat saftig och smakrik. När du griljerar den sprider sig ändå den ljuvliga skinkdoften och skapar riktig julstämning i köket.

  • Janssons frestelse

    Janssons frestelse är kanske den allra mest kända av våra rätter på smörgåsbordet. Den har funnits i många år, är lika omtyckt än idag och för de flesta en självklar rätt på julbordet. Garnera gärna frestelsen med lite hackad persilja eller dill!

  • Inlagd sill

    Använd urvattnade sillfiléer på burk så gör du lätt en god sillinläggning. Den här inläggningen med viss sötma har alla möjligheter att bli favorit på sillbordet. Garnera gärna sillen med dill strax innan den ska avnjutas.

Scroll to Top