Alla artiklar

  • Mandelmusslor III

    Baka dina egna mandelmusslor och fyll dem med grädde och bär eller sylt. Då har du nästan små bakelser. I Skåne kallas kakorna ibland tummakakor. Namnet beskriver hur man bakar kakorna!

  • Julpepparkakor I

    Jag har prövat många recept på pepparkakor, men det här är i särklass bäst! Kakorna blir spröda och goda och degen är mycket lätt att kavla. (På bilden även Saffransbröd och lussekatter.)

  • Saffransbröd och lussekatter

    I korgen längst fram ligger dubbla lussekatter och "pojkar". Bakom ser du enkla lussekatter och "prästens hår". Julens bästa pepparkakor har vi lagt i burken! (Se Julpepparkakor.)

  • Senapsgriljerad julskinka

    Gör det enkelt för dig! Köp en färdigkokt julskinka som är garanterat saftig och smakrik. När du griljerar den sprider sig ändå den ljuvliga skinkdoften och skapar riktig julstämning i köket.

  • Janssons frestelse

    Janssons frestelse är kanske den allra mest kända av våra rätter på smörgåsbordet. Den har funnits i många år, är lika omtyckt än idag och för de flesta en självklar rätt på julbordet. Garnera gärna frestelsen med lite hackad persilja eller dill!

  • Inlagd sill

    Använd urvattnade sillfiléer på burk så gör du lätt en god sillinläggning. Den här inläggningen med viss sötma har alla möjligheter att bli favorit på sillbordet. Garnera gärna sillen med dill strax innan den ska avnjutas.

  • Lutfisk med bacon

    Förutom sås, peppar av olika slag och gröna ärter, strör jag knaperstekt bacon över den kokta fisken, som norrmännen gör. Det är jättegott.

  • Hembakat knäckebröd

    Hembakat hårt bröd är festbröd! Knäckebröd är lätt att baka men du måste tycka om att kavla degen.

  • Mamman saboterar pappans umgänge med pojken

    Jag undrar om min man kan få vårdnaden om sin son. Mamman missköter sonens rätt att umgås med sin pappa och även med sina halvsyskon….

Scroll to Top