-
Anna: Sonens flytt till USA krossade mitt hjärta
Jag hade länge sett fram emot att bli den perfekta farmodern för mina barnbarn. Men en dag chockade min son mig med nyheten om att de skulle flytta till USA. Jag tappade livsgnistan totalt.
-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Senapsbiff med linssallad
Malet kött smaksatt med senap blir spännande biffar.
-
Åsas favoritglass
Godare än så här kan knappast glass bli. Pröva får du se.
-
Glassbakelse i glas
Är du sugen på något gott till kaffet? Då svänger du snabbt ihop den här glassbakelsen.
-
Frusna Mary
Blandningen av de söta marängerna och den lite beska lingonsylten är en perfekt kombination.
-
Glass med citronkrokant
Härligt knastrig konsistens får den här glassen.
-
Gräddstuvad bladspenat i tomatskålar
Det ser trevligt ut att servera spenaten i tomatskålar. På bilden ser du Varmrökt lax med sås Chantilly och Sparrismousse.
-
Sparrismousse
Utsökt tillbehör till varmrökt lax. På bilden ser du Varmrökt lax med sås Chantilly och Gräddstuvad bladspenat i tomatskålar (se dessa recept).
-
Varmrökt lax med sås Chantilly
Varmrökt lax är festlig sommarmat. Du värmer den bara i ugnen. Lätt som en plätt. Servera Sparrismousse (se detta recept), Gräddstuvad bladspenat i tomatskålar (se även detta recept) och kokt färskpotatis till.
-
Oststänger
På bilden Oststänger tillsammans med Gurksoppa med körvel.