Alla artiklar

  • Gotländska fårsmäckor

    Väl smaksatta pannbiffar på lammfärs. På buffébordet garnerar vi biffarna lite extra med fetaost och paprika.

  • Lingonbröd från Småland

    Det perfekta brödet för smörgåsbordet.

  • Karins berömda kräftströmming

    Det var kallskänkan Karin Chädström som komponerade den nästan klassiska "kräftströmmingen" 1961, när hon arbetade på Operakällaren. Eftersom det bara fanns dillkronor under kräftsäsongen fick lådan heta kräftströmming. Färska tomater passerades och hälldes över. Numera gör Karin en lite modernare variant.

  • Sommarsill med gräddfil

    En lättlagad men populär sillrätt som passar utmärkt på midsommarbuffén eller som sommarlunch.

  • Hyttsill

    Glashyttan var förr samlingsplats för ortens folk och i hyttans värme satte man in sin sill, stekte och åt den med skalpotatis. Det här är en tradition som har återuppstått på de stora glasbruken.

  • När barnen blir till slagpåsar!

    Jag har två flickor som är 12 och 13 år gamla. Jag lever skild från pappan sedan tio år. Vi har gemensam vårdnad. Barnen har…

  • Jag drabbas ofta av urinvägsinfektioner

    Jag är 78 år och har fött fyra söner. De äldste är 56 år nu och den yngste 46 år. Mitt problem är att jag…

  • Finns ingen bra kur mot frusen skuldra?

    Jag fick i våras diagnosen frozen shoulder. Jag har ätit två kurer Wioxx, och en kur Voltaren, samt använt plåster som jag fått av sjukgymnasten….

  • Mormors persiljekyckling

    Vill du njuta av en riktigt god kycklingmiddag med fräsch sommarsmak. Då ska du fylla fågeln med persilja och steka den hel i ugnen. Det här är fin kalasmat som nästan glömts bort. Dags att återupptäcka den! Servera gärna nykokt färskpotatis till persiljekycklingen.

Scroll to Top