-
Jayden, 13, fick träffa idolerna i Modo: ”Jag har fått allt jag har önskat mig”
Nyblivne tonåringen Jayden hade en stor dröm han ville förverkliga. Han ville hänga med spelarna i Modo Hockey i båset inför en match. Tack vare Hemmets Journal har han förverkligat den drömmen och fått alla spelarnas autografer på en matchtröja.
-
Flaggspelet 51
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Snabblagad ragu på salsiccia
Ragu är en långkokt maträtt på kött/köttfärs och grönsaker. Här gör vi en snabbare variant på salsicciafärs. Gott och lättlagat!
-
Kycklingpanna med bacon
När du vill ha en riktigt god men fortfarande lättlagad middag passar vår härliga kycklingpanna full med smak av bacon, äpplen och timjan perfekt!
-
Plockbricka med goda röror
Rosta eller smörstek bröd, lägg upp oliver, ost och chark. Gör några röror och du har skapat myskvällens enklaste och godaste plockbricka!
-
Lyxig varm choklad med marshmallow-isbjörnar
Servera den lyxiga varma chokladen med en rejäl klick nyvispad grädde och en söt marshmallow-isbjörn på toppen.
-
Rudolfs godaste julbrownies
Kanel och nejlika ger en härlig julsmak till kakan. Dekorerar dina brownies med godis och kringlor för att skapa en söt liten Rudolf!
-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Valnötsgryta (av Maria i Sollentuna)
Jag har lärt mig receptet av min mormor, som inte finns med oss längre. Det är en festlig maträtt, har en sötsur smak men mera söt än sur. Grytan äts med ris.
-
Kims kyckling under täcke (av Tiina i Ärla)
Min son, 5 år, älskar den här kycklingrätten. När vi ska äta kyckling är det förstås det här receptet som gäller. Mycket enkelt och mycket gott!
-
Grillad squash med bönsalsa
Bönsalsan gör vi lätt av färdigköpta vita bönor.
-
Biff på rågbröd med bönsallad
Du behöver 100 g nötfärs 1 msk senap svensk salt och peppar 1 msk vatten 1 skiva rågbröd 1 msk keso rödlök Bönsallad: 50 g…
-
Kräftsoppa från Läen
Lägg i kräftstjärtarna och dillen. Servera genast, helst på varma tallrikar.
-
Blåbärspaj med marängtäcke
Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g margarin 3 msk socker Fyllning: 4 dl blåbär färska eller frysta 1.5 msk socker beroende på hur…
-
Vaniljfondue med frukt och honungs-creme fraiche
Detta är en mycket lättlagad dessert men fantastisk god! Och tänk så mysigt att samlas runt en fonduegryta, när familj eller vänner träffas.
-
Parmalindad fläskfilé med potatis- och pumpagratäng
Fläskfilén kan bytas ut mot benfri kalvrygg, men den är lite dyrare och ganska svårt att få tag i.
-
Rödbetscarpaccio
En lätt och läcker förrätt i kräfttider.















