-
Anna: Sonens flytt till USA krossade mitt hjärta
Jag hade länge sett fram emot att bli den perfekta farmodern för mina barnbarn. Men en dag chockade min son mig med nyheten om att de skulle flytta till USA. Jag tappade livsgnistan totalt.
-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Gotländska fårsmäckor
Väl smaksatta pannbiffar på lammfärs. På buffébordet garnerar vi biffarna lite extra med fetaost och paprika.
-
Lingonbröd från Småland
Det perfekta brödet för smörgåsbordet.
-
Karins berömda kräftströmming
Det var kallskänkan Karin Chädström som komponerade den nästan klassiska "kräftströmmingen" 1961, när hon arbetade på Operakällaren. Eftersom det bara fanns dillkronor under kräftsäsongen fick lådan heta kräftströmming. Färska tomater passerades och hälldes över. Numera gör Karin en lite modernare variant.
-
Sommarsill med gräddfil
En lättlagad men populär sillrätt som passar utmärkt på midsommarbuffén eller som sommarlunch.
-
Hyttsill
Glashyttan var förr samlingsplats för ortens folk och i hyttans värme satte man in sin sill, stekte och åt den med skalpotatis. Det här är en tradition som har återuppstått på de stora glasbruken.
-
När barnen blir till slagpåsar!
Jag har två flickor som är 12 och 13 år gamla. Jag lever skild från pappan sedan tio år. Vi har gemensam vårdnad. Barnen har…
-
Jag drabbas ofta av urinvägsinfektioner
Jag är 78 år och har fött fyra söner. De äldste är 56 år nu och den yngste 46 år. Mitt problem är att jag…
-
Finns ingen bra kur mot frusen skuldra?
Jag fick i våras diagnosen frozen shoulder. Jag har ätit två kurer Wioxx, och en kur Voltaren, samt använt plåster som jag fått av sjukgymnasten….
-
Mormors persiljekyckling
Vill du njuta av en riktigt god kycklingmiddag med fräsch sommarsmak. Då ska du fylla fågeln med persilja och steka den hel i ugnen. Det här är fin kalasmat som nästan glömts bort. Dags att återupptäcka den! Servera gärna nykokt färskpotatis till persiljekycklingen.