-
Så håller du hjärnan i trim: Fyra experter delar sina tips
Löpning, matlagning, läsning och musik är några av sätten våra experter håller sina hjärnor i form. Läs alla tipsen här!
-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Lättbakat kumminbröd
Kumminbrödet går snabbt och lätt att röra ihop. Det ska inte jäsas, bara gräddas genast.
-
Lyxig västkuströra
Västkuströran är gjord på bland annat räkor, kräftstjärtar och laxfilé.
-
Gravad strömming med lime och pepparrot
Strömmingen får god smak av pepparrot och lime.
-
Apelsin- och limelax med rotselleritzatziki
Vi utgår från färdiggravad lax.
-
Rödvinssill
Inläggningen görs med urvattnade salta sillfiléer.
-
Älg i kål (av Inga-Lillie i Nattavaara)
Receptet fick jag från min väninna i Norge som ville bjuda på "något nytt", och mycket gott!
-
Risgratäng (av Christina i Ödeshög)
Jag fick det här receptet av en kompis i början av 80-talet. Har sedan dess serverat den till både fest och vardag, alltid lika populär.
-
Glasögonfodral med viggsöm
Kärt barn har inte bara många namn — viggsöm kan sys på många sätt också! Här börjar vi med en lätt variant — regelbundna sicksackrader. Börja med att sy en rad och fyll på med ytterligare rader. Enkelt eller hur?
-
Vacker väska i trendiga toner
Känner du för att utveckla dina talanger i viggsöm kan en trevlig väska bli nästa projekt. Här har vi använt oss av den grå färgskalan och låtit färgövergångarna bli mjuka, en optisk effekt som kännetecknar den traditionella viggsömmen.Du gör på samma sätt som med glasögonfodralet på förra uppslaget: Börja sy den första sicksackraden och fyll på med övriga rader.