-
Så håller du hjärnan i trim: Fyra experter delar sina tips
Löpning, matlagning, läsning och musik är några av sätten våra experter håller sina hjärnor i form. Läs alla tipsen här!
-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Morotspaté med örtsås
Den mustiga morotspatén passar bra ihop med örtsåsen.
-
Grön julpaj med saffranssmak
Det spröda pajskalet är fyllt med grönsaker och saffranskryddad ägg- och ostcréme.
-
Lussebullar av saffransdeg
De här lussebullarna är utsökt goda. Ägget i degen gör brödet porösare. Smör och vit sirap ger bullarna bästa möjliga saffranssmak och kesellan gör dem härligt saftiga.
-
Rödkål
Du behöver 1 st rödkålshuvud ca 1 kg 1 st lök i klyftor 2 st äpplen i klyftor 2 msk smör 2 tsk salt 6…
-
Julfrestelse med palsternacka och pepparrot
Jansson har fått sällskap av palsternacka och pepparrot i formen.
-
Päron- och fikonchutney
Päron och fikon tillsammans blir en härlig chutney.
-
Revbensspjäll med apelsinglaze
Marinaden innehåller bland annat saffran och rivet apelisnskal.
-
Julpastej med portvin
Pastejen kan gräddas i flera mindre formar. Tiden i ugnen blir då kortare, men innertemperaturen ska vara 70°.
-
Apelsingriljering
Saftig och ljuvligt doftande är vår julskinka med apelsingriljering.