Avslutad resa: Flodkryssning i vackra Andalusien: Förläng sommaren i Spanien

Vi kombinerar en förtrollande flodkryssning med några avkopplande dagar på hotell i Almuñécar. Vinprovning, ridshow, Sevilla och De vita byarna tillhör höjdpunkterna på denna överdådiga resa!

Vi har kombinerat en ­bekväm kryssning från Sevilla till Cadiz och retur, med några dagars vistelse på vårt populära Hotel Helios i Almuñécar. Under kryssningen får vi många fantastiska intryck och spännande utflykter, medan vi på Hotel Helios finner lugnet och en känsla av att ”bara vara”.

Tänk dig själv sippande på ett glas vin på soldäck på vårt premiumfartyg MS La Belle de Cadix, samtidigt som du njuter av det andalusiska landskapets färger och dofter som präglats av det varma och soliga klimatet.

Därefter fortsätter resan med några sköna dagar på Hotel Helios. Trevligt ressällskap får du på köpet. Välkommen att följa med.

Njut av utsikten från MS La Belle de Cadix när den glider fram på floden Guadalquivir.

Reseprogram Spanien 11–21 november 2023

Dag 1

Under dagen anländer vi med flyget till Málaga där vår busschaufför väntar på att ta oss vidare till vårt centralt belägna hotell, Exe Malaga Museos. Vi avslutar dagen med en ­gemensam middag.

Dag 2

Förmiddagen tillägnar vi storstaden Málaga som tack vare sin hamn blomstrat under ­såväl fenicisk tid som under romarna och senare morerna. Staden har ett stolt konstnärligt arv inte minst tack vare Pablo Picasso som föddes här i Málaga.

Efter vår stadsrundtur finns lite fri tid på egen hand. Vi lämnar Màlaga under eftermiddagen och beger oss mot Croisi-Europes fartyg MS La Belle de Cadix. Vi tilldelas våra hytter och samlas så småningom för en välkomstdrink och gemensam middag ombord.

Cadiz är magiskt på kvällen när vi anländer.

Dag 3

Vi inleder dagen med en guidad rundtur till fots i Sevilla. Runt lunchtid lämnar vi Sevilla och påbörjar kryssningen på floden Guadalquivir. Den är över 60 mil lång och rinner genom Jaén, Cordoba och Sevilla. Under vår färd på Guadalquivir kryssar vi förbi nationalparken Doñana, utsedd som ett världsarv och biosfärreservat av Unesco. Vi når Cadiz på kvällen och får under en rundtur se staden i kvällsljus.

Dag 4

Under förmiddagen stiger vi i land för att beundra Cadiz till fots på en guidad rundtur även i dagsljus. Staden förbinds med fastlandet via en tunn sandbank som är helt omgiven av havet. Under vår promenad kommer du att kunna beundra Castillo de Santa Catalina, Castillo de San Sebastián och många fler av de monument som Cristobal de Rojas lät bygga.

Efter lunch tar vi plats i vår hyrda buss för att beundra Pueblos Blancos (De vita byarna) i kommunen Vejer de la Frontera. Vårt nästa stopp blir fiskeläget Conil de la Frontera, en riktig skönhet! Under kvällen bjuds vi på en middag med spanskt tema och en kväll med eldig flamenco, medan båten kryssar mot El Puerto de Santa Maria.

Under resan får vi tillfälle att avnjuta en ridshow vid Isla Minima.

Dag 5

När vi vaknar på morgonen har vi under natten ankommit till El Puerto de Santa ­Maria. Under förmiddagen tar vi oss till fots till Osborn Bodega som är en av de äldsta vingårdarna i regionen.

Vi kommer att njuta av en provning av tre olika viner tillsammans med vissa regionala produkter. Vid lunchtid avgår fartyget igen och vi kryssar vidare mot Isla Minima där vi ligger för ankar ett par timmar. Vi får då besöka en typisk andalusisk hacienda som ligger vid stranden av floden Guadalquivir. Där får vi avnjuta en ridshow innan det är dags att återgå till fartyget.

Dag 6

Efter frukost beger vi oss till Palacio de las Dueñas, byggt på 1400- och 1500-talen.

Vi besöker stallet, citron­trädgården, huvudgården och Gypsy Hall som var ­centrum för det sociala livet i palatset. Resten av dagen har vi till eget förfogande i ­Sevilla. Det finns även möjlighet att boka till en heldags­utflykt till Granada med världsarvet Alhambra. Under kvällen roar vi oss kungligt ombord med festlig gala­middag.

Den som vill kan köpa till en utflykt till Granada med världsarvet Alhambra.

Dag 7

Vår vistelse på La Belle de ­Cadix närmar sig sitt slut och efter en avslutande ­frukost är det dags att lämna fartyget. Hyrd buss tar oss till vårt hotell i Almuñécar.

Dag 8–10

I pittoreska Almuñécar, ­grundat av fenicierna och ­senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. I ­november är dagstemperaturen cirka 18 grader. Under vår vistelse gör vi promenader i omgivningarna, besöker marknaden och kopplar av med sol och bad. Hotellet har även spaavdelning med sauna, turkiskt bad, jacuzzi och erbjuder diverse behandlingar.

Dag 11

Efter några härliga dagar på Hotel Helios tar vi farväl av soliga Almuñécar och beger oss åter till Málagas flygplats för hemfärd till ­Sverige.

Osborne Bodega bjuder in oss att prova några av deras viner.

Resefakta

Avresa: 11 november 2023
Hemresa: 21 november 2023
Pris: 23 945 kr per person med del av dubbelrum

Allt detta ingår:

  • Flyg Málaga t/r från ­Stockholm, Göteborg eller ­Köpenhamn ink flygskatt och ett incheckat bagage
  • 5 dagars kryssning med övernattning på huvuddäck med fönster ombord på MS La Belle de Cadix
  • Bussresor i Spanien enligt program
  • 10 frukostar, 4 luncher, 10 middagar (varav en ­galamiddag)
  • Fri dryck på kryssningen vid måltid och i bar
  • Stadspromenader och ­utflykter enligt program
  • Svensktalande guide
  • Whispers

Tillägg:

  • Enkelrum och/eller andra ­hyttalternativ, pris fråga vid bokning
  • Heldagsutflykt Granada med Alhambra dag 6 (cirka 14 timmar): 825 kr

Så här bokar du:

Boka på www.jorns.se eller ring 0770–78 70 00

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll. Observera att kryssningar ­generellt sett inte är anpassade för funktionshindrade.

Ett samarbete mellan Jörns resor och Hemmets Journal/Icakuriren

Presenteras av

Se hela Hemmets Journals reseprogram för 2023

Scroll to Top