Hemmets Journals reseprogram 2023: Välj bland 20 olika resor

Årets reseprogram från Hemmets Journal väcker garanterat reslusten!

Alla priser är per person med del i dubbelrum.

Kryssning längs Rhen med båt

På den här resan får du ­enastående blomsterprakt, ­pulserande stadsliv samtidigt som du kan njuta av att kryssa fram i stilla mak genom mjuka krökar och lummiga stråk, ­sippande på ett glas vin. Utflykt i Alsace och Champagne, strandhugg i Rüdeshiem och Köln, utsökta viner och ­fantastiska färger på Blomstertåget och Keukenhof förgyller vår resa.

Datum: 16–22 april
Bokning: Ring Jörns på 0770 78 70 00 eller mejla info@jorns.se
Pris: från 23 995 kr
Presenterades i HJ 52/1 2022

Läs mer här

Hurtigruten: Drömresa i Norge

Vi reser från Kirkenes i norr ner till Bergen i söder genom majestätiska fjordar och små hamnar där större fartyg inte kan gå in. Det är stora kontraster mellan Nord- och Sydnorge både på våren och hösten. Ombord råder en lugn atmosfär och vi serveras mat inspirerad av lokala råvaror från de regionerna vi kommer att besöka.

Datum: 19–25 april, 16–22 augusti, 29 augusti–4 september
Bokning: Ring Specialresor: 054-18 89 00 eller mejla  info@special-resor.se 
Pris vår: 24 150 kr
Pris höst: från 26 900 kr
Presenteras i HJ 3 och 11

Läs mer här

Färöarna: Öriket i Atlanten

Följ med på denna unika resa till det spännande öriket Färöarna. Tillsammans med vår kunniga svensktalande guide får vi några härliga dagar i detta spektakulära landskap. Under resan upplever vi den dramatiska naturen med vattenfall och branta klippor. Vi lär oss mer om landets kultur och historia då vi besöker kyrkor, museer och pittoreska byar. Förutom snabbt skiftande väder och ljudet av fågelsång råder det lugn och ro på dessa natursköna och fridfulla öar.

Datum: 3–7 Maj
Bokning: Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla info@lotustravel.se
Pris: från 21 950 kr
Presenteras i HJ nr 4

Läs mer här

Wien med kryssning och opera

Återigen åker vi till kulturens och kaféernas stad Wien och njuter av förstklassig kultur, ­musik och bakverk. Vi besöker den Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssar i den undersköna Wachau-dalen. Vi fulländar upplevelsen med ett besök på statsoperan där vi njuter av operan med Muntra fruarna i Windsor på Volksoper.

Datum: 23–26 Maj
Bokning: Ring Jörns på 0770 78 70 00 eller mejla info@jorns.se
Pris: från 13 695 kr
Presenteras i HJ nr 5

Capri och Sorrento med Amalfi och Pompeji

En underbar resa från den bedövande vackra Amalfikusten, där måleriska byar klänger sig fast på de branta sluttningarna, till den flitigt omsjungna Neapelbukten och den romantiska sagoön Capri. I Pompeji uppenbarar sig en annan värld som ger oss en uppfattning om hur det var att leva för 2000 år sedan. Vi tar vi del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento.

Datum: 24–31 maj
Bokning: Ring Jörns på 0770 78 70 00 eller mejla info@jorns.se
Pris: från 19 695 kr
Presenteras i HJ nr 6

Lofoten och magisk natur i Lappland

Upplev Lofoten i midnatts­solens sken! Följ med oss på en resa full av naturupplevelser i svenska Lappland. Vi färdas längs en av världens vackraste vägar, ”Sinnenas väg”, och upplever svindlande natur med långa Torneträsk och en dramatisk fjällvärld. Vi besöker Silvermuseet i Arjeplog och fjord­kryssar i Trollfjorden. 

Datum: 6–10 juni
Bokning:  www.vialulea.se, telefon 0920-23 23 50 
Pris: från 14 250 kr
Presenteras i HJ nr 8

Bad Gastein: Vandra och prova vin

Naturen runt Bad Gastein är ­fantastisk och inbjuder till ­underbara vandringar och ­promenader. Sensommaren är en favorit hos många då vädret är stabilare och temperaturen behaglig. Vi bor på anrika Salzburger Hof och under veckan ger vi oss ut på härliga vandringar där du kan välja mellan två olika vandringsgrupper och svårighetsgrad.  Vi samlas gemensamt på kvällarna för middagar, frågesporter och vinprovningar. 

Datum: 3–10 juni och 26 augusti–2 september
Bokning:  Ring STS Alpresor, 0771-20 20 20  eller på www.alpresor.se/hemmets-journal/
Pris: från 14 495 kr
Presenteras i HJ nr 7 och 12

Höga Kusten och Inlandsbanan

Vi färdas på Inlandsbanan under tre dagar från Kiruna via Jokkmokk, Kåbdalis till Vilhelmina. Naturupplevelser väntar vid Storforsen och vi åker Vildmarksvägen förbi Stekenjokk. Resan inleds med några dagar på vackra Höga Kusten där vi med egen båt besöker Ulvön. Vi ser historiska Ådalen och Skuleskogen. Tåg tar oss till ­Kiruna där vi får guidade ­visningar av gruvan och Ishotellet i Jukkasjärvi innan vi kliver ombord på Inlandsbanan.

Datum: 8–14 juni och 7–13 september
Bokning: Ring Världens Resor 08-669 55 25 eller på www.varldensresor.se/hemmetsjournal
Pris: från 24 700 kr
Presenteras i HJ nr 9 och 16

Norge: Fjäll, fjordar och Trollstigen

Följ med och upplev storslagna naturscenarier från första ­parkett när vi med båt och buss tar del av det natursköna Norge. Vi tar oss från Geiranger till Hellesylt, vi färdas på Troll­stigen genom elva ­hårnåls­kurvor och besöker ­historiska platser.

Datum: 5–11 augusti
Bokning: Ring Jörns på 0770-78 70 00 eller mejla info@jorns.se
Pris: från 12 495 kr
Presenteras i HJ nr 10

Bjärehalvön och Kullabygden i sensommarskrud

Under fyra härliga dagar i slutet av augusti upplever vi det bästa av vad Bjärehalvön och Kullabygden har att ­erbjuda. Vi besöker det dramatiska klipplandskapet i nationalparken Hovs hallar, samt ett av Skånes mest omtyckta utflyktsmål, Norrvikens trädgårdar. I Kullabergs naturreservat ­vandrar vi genom frodiga ­lövskogar och blomrika betesmarker. Vi hinner också med att besöka Höganäs bryggeri och en äppelodling innan resan ­avslutas med vinprovning på Arilds vingård.

Datum: 21–24 augusti
Bokning: Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla info@lotustravel.se
Pris: 14 950 kr
Presenteras i HJ nr 13

Bad Gastein: Vandring och gastronomi

Välkommen på en vandringsvecka i det österrikiska kökets tecken. Under veckan så ­kommer vi förutom att få njuta av underbara vandringar i sagolika miljöer även att ­utforska det österrikiska kökets många specialiteter. Resan ­bjuder dessutom på spännande utflykter, matlagningskurs samt vin- och snapsprovning på lokala gårdar, allt med ­kunniga kockar och guider.

Datum: 2–9 september
Bokning: Ring STS Alpresor på 0771-20 20 20 
Pris: från 16 495 kr
Presenteras i HJ nr 14/15

Island med valsafari

Efter önskemål från er läsare åker vi denna gång förbi ­Reykjavik och upp mot norra Island. Mellan Islands vackra glaciärer och vilda kuster ­besöker vi pittoreska fisketorp, åker på valsafari och ­promenerar längs vulkaner. På den här resan är Siglufjördur, Akureyri, Husavik, Myvatn och Diamantringen bara några av de många platser som vi kommer att besöka.

Datum: 2–8 oktober
Bokning: Ring Vulkanresor på 031-46 10 62 eller mejla ­viglundur@vulkanresor.se 
Pris: från 22 600 kr
Presenteras i HJ nr 18

Mallorca: För dig som gillar att träna

Detta är resan är för dig som ­gillar att röra på dig, vill komma igång med träningen eller vill motionera mera. Stor vikt läggs vid den sociala gemenskapen och det blir många ­härliga nya möten med lika­sinnade människor som vill uppleva gemenskap och se nya platser. Givetvis många aktiva upplevelser där tränings­moment och kultur ingår. 

Datum: 21–28 oktober
Bokning:  På www.springtime.se eller ring 08-545 535 40 
Pris: från ca 15 950 kr
Presenteras i HJ nr 19

Tallinn: Hantverksresa

Vi besöker Estland där höjdpunkten är den stora slöjd- och hantverksmässan! Vi gör också en historisk vandring genom Tallinns gamla stadskärna som
i sin helhet är upptagen på ­Unescos världsarvslista som ­norra Europas mest välbevarade medeltida stad. Självklart blir det också många chanser att fynda prisvärda garner, tyger, material för tovning, kiltning, knyppling med mera.

Datum: Preliminärt början av ­november
Bokning: Ring Specialresor 054-18 89 00 eller mejla info@special-resor.se 
Pris: Preliminärt 8 750 kr
Presenteras i HJ nr 20

Japan: Kejsarstäderna Kyoto och Tokyo

Vi strosar i kulturstaden Kyotos gamla geishakvarter och njuter av japanska trädgårdar, tar del av Sidenvägens skatter i det ­fantastiska museet MIHO och känner historiens vingslag när vi besöker Fredsmuseet i Hiroshima. I Tokyo åker vi förarlöst tåg till konstgjorda öar i Tokyobukten och upptäcker flera ­olika stadsdelar. Vi bor på 3-stjärniga hotell och reser med en kombination av superexpresståget Shinkansen, lokaltåg och annan kollektivtrafik.

Datum: 3–11 november
Bokning: Ring Världens Resor 08-669 55 25 eller på www.varldensresor.se/hemmetsjournal
Pris: 36 500 kr
Presenteras i HJ nr 21

Andalusien: Kryssning och vila

Vi har kombinerat en bekväm kryssning Sevilla–Cadiz tur och retur med populära Hotel Helios i Almuñécar. Under kryssningen får vi många fantastiska intryck och spännande utflykter. På soldäck på premiumfartyget MS La Belle de Cadiz kan vi sippa på ett glas vin ­medan vi njuter av det andalusiska landskapets färger. På ­Hotel Helios finner vi lugnet och en känsla av att ”bara vara”.

Datum: 11–21 november
Bokning: Ring Jörns på 0770-78 70 00 eller mejla info@jorns.se
Pris: från 23 945 kr
Presenteras i HJ nr 22

Julmarknad och advent i Kraków

Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad utan även en av Europas vackraste städer. Tillsammans med Polenexperten Ulla Dieden upplever du en mysig adventshelg. Vi bor mitt i centrum och gör en guidad stadsrundtur runt kungliga slottet och julmarknaden. En klassisk konsert sätter extra guldkant på vistelsen.

Datum: 1–4 december
Bokning: Ring Jörns på 0770-78 70 00 eller mejla info@jorns.se
Pris: Bestäms inom kort
Presenteras i HJ nr 34

Överdådigt julbord i Bad Gastein

Välkommen på en gastronomisk julresa till Bad Gastein! Vi äter gott och bor på anrika  Saltzburger Hof där det mellan programpunkterna finns möjlighet att njuta av hotellets spa, den mysiga byn eller några åk i backen. I resan inkluderas en härlig femrättersmiddag och resans höjdpunkt, det populära julbordet med över 72 läckra rätter. Vi besöker även Salzburg Christkindlmarkt, en av de äldsta och vackraste julmarknaderna i världen. 

Datum: 12–14 december
Bokning: Ring STS Alpresor på 0771-20 21 22
Pris: från 4 495kr
Presenteras i HJ nr 35

Alla priser är per person med del i dubbelrum.

Scroll to Top