AVSLUTAD RESA: Res till Färöarna – möt den vilda naturen och slående vyer

Under fem dagar i maj bekantar vi oss med Färöarnas med gröna berg, mäktiga vattenfall och branta klippor.

Följ med oss på denna unika resa till det spännande öriket Färöarna. Tillsammans med vår kunniga svensktalande guide får vi några härliga dagar i ett spektakulärt landskap.

Under resan upplever vi den dramatiska naturen med vattenfall och branta klippor. Vi lär oss mer om landets kultur och historia då vi besöker kyrkor, museum och pittoreska byar. Förutom snabbt skiftande väder och ljudet av fågelsång råder det lugn och ro på dessa natursköna och fridfulla öar.

Under sommaren kommer de vackra lunne-fåglarna hit för att häcka. Foto: TT

Färöarna har varit bebott sedan åtminstone 800-talet och 1035 blev det del av Norge och kristnades. Landet ingår sedan länge i danska konungariket men har en hög grad av självbestämmande. Sedan 2016 är den vit-blå-röda flaggan landets officiella.

LÄS ÄVEN: Hemmets Journals reseprogram 2023: Välj bland 20 olika resor

Det finns gott om lämningar från vikingatiden på de 18 öarna och ett mycket rikt fågelliv. Har du tur kanske du får se den spektakulära lunnefågeln! Får lär vi också komma i kontakt med under vår resa. Färöarna betyder nämligen Fåröarna på svenska!

Vandringen till Trælanípan är väl värd besväret. Foto: TT

Reseprogram Färöarna 3–7 maj 2023

Dag 1: Tórshavn

Vi ankommer till Färöarna mitt på dagen. Vi inleder med att besöka John och Guðrun i byn Hvalvik. En traditionell Färölunch serveras och vi får höra lite om hur det är att vara fårbonde på Färöarna. På eftermiddagen får vi en stadsrundtur i huvudstaden Tórshavn. Vi besöker bland annat bis-
kopssätet Kirkjubøur som genom århundradena varit landets andliga och kulturella centrum. Vi ser Hoyvikar kirkja och besöker också kulturcentret Nordens hus. Efter rundturen åker vi för att checka in på vårt centralt belägna hotell och resten av kvällen är fri. Middag på egen hand.

Tórshavn är en av världens minsta huvudstäder, men inte mindre sevärd för det! Foto: TT

Dag 2: Saksun

Idag gör vi en utflykt till Tjørnuvik på huvudöns nordspets. Dagen bjuder på vackra vyer över hav och land. Först besöker vi Saksun som ligger fantastiskt beläget högt över en tidvattenlagun omgiven av berg. Efter en kort busstur anländer vi till ön Eysturoy. Här får vi vara med på en rundtur i byn Gjógv som ligger i en vacker dal och med Färöarnas högsta berg i bakgrunden. Lunch ingår, middag på egen hand och kvällen fri.

Dag 3: Vestmannaklipporna (tillval)

Idag har vi en helt fri dag att upptäcka Färöarna på egen hand. Vi kan varmt rekommendera ett populärt tillval, en oförglömlig båttur till Vestmannaklipporna! Vår skicklige skeppare tar oss in i grottor och smala prång där vi får möjlighet att ta unika bilder. Att se Färöarna från havet är en helt annan upplevelse än att se öarna från bussen. Lunch ingår i tillvalet, övriga måltider på egen hand.

Givetvis gör vi ett besök vid spektakulära vattenfallet Mulafossur. Foto: TT

Dag 4: Vágar

Idag tar bussen oss ut till Färöarnas största insjö Sørvágsvatn. Här gör vi en lättare vandring på ett par timmar ut till Trælanípan (Trälstupet). Vi promenerar genom vackra gröna ängar där gräset växer ända ut till där de svarta klipporna stupar ned i Atlanten. För den som går hela vägen ut till stupet väntar en synvilla som naturen själv har skapat. Dagen fortsätter med besök i Bøur, en liten by med trähus och trånga gränder. Vi fortsätter längs den dramatiska kusten till byn Gasadalur och avslutar med det spektakulära vattenfallet Mulafossur. Väl tillbaka i Tórshavn avnjuter vi en härlig avskedsmiddag tillsammans. Lunch på egen hand.

Dag 5: Hemresa

Efter en lugn morgon checkar vi ut från hotellet och lämnar Färöarna för den här gången.

Traditionella färöiska hus vid Saksun med tidvattenlagunen i bakgrunden. Foto: TT

Resefakta Färöarna

Avresa: 3 maj 2023

Hemresa: 7 maj 2023

Pris: 21 950 kr per person i dubbelrum

I resan ingår:

 • Klimatkompenserat flyg från Stockholm till Tórshavn via Köpenhamn tur och retur.
 • Fyra nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide under hela resan.
 • Utflykter och transporter enligt program inklusive entréavgifter.
 • Frukost på hotellet alla dagar samt två luncher och en middag. Ej måltidsdryck.
 • Dricks till guide och chaufför.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Representant från Hemmets Journal vid minst 20 bokningar.

Tillägg:

 • Enkelrumstillägg: 3 950 kr.
 • Utflykt Vestmannaöarna: 1 495 kr.
 • Avbeställningsskydd: Gouda 7 % av resans pris, bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2 500 kr per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg.

Boka så här:

Ring Lotus Travel 08-545 188 40 eller mejla info@lotustravel.se

Vid bokningen får du övriga resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Resan presenteras av Forex.

Scroll to Top