AVSLUTAD RESA: Kryssa på Rhen – unik resa från Strasbourg till Amsterdam

Låt dig färdas fram på vattnet genom Frankrike, Tyskland och Holland och upplev vinprovningar, pulserande stadsliv och spektakulär blomsterprakt.

Slå dig ner i salongen eller på däck medan MS Beethoven stilla kryssar fram och njut av god mat, utsökta viner och skön utsikt. Vi ­besöker Alsace – ”Frankrikes trädgård” och gör nedslag längs ”Route du vin” bland de karakteristiska kullerstensgränderna och korsvirkeshus med blomklädda balkonger.

I Rüdesheim kan du ta ­linbanan uppför berget till Niederwaldmonumentet eller besöka Siegfrieds mekaniska musikkabinett. Eller bara slå dig ner på ett kafé för en ­”Rüdesheimer Kaffee”? Vi passerar Lorelei-klippan och betraktar de pittoreska små byarna som ligger som på ett pärlband längs floden. Denna del av Rhendalen – Mittel­rheintal – finns med på Unescos världsarvslista.

Croisi-Europes fartyg MS Beethoven blir vårt hem under veckan. Foto: TT

Det gör också stadskärnans historiska kanaldistrikt i vårt slutmål Amsterdam. Det vore tjänstefel att inte besöka världens mest fotograferade plats, blomsterparken Keukenhof med sina miljontals tulpaner, hyacinter och liljor. Vi tar god tid att njuta av parkens 32 hektar av planteringar, promenadstigar och fågeldammar.

En annan höjdpunkt är den världsberömda paraden Blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas!

Pittoreska byar och borgar från en svunnen tid, inte konstigt att en del av Rhen finns med på världsarvslistan. Foto: Anette Jernström

Flodkryssning på Rhen – från Strasbourg till Amsterdam 16–23 april 2023

Dag 1: Champagne, Reims

Vi anländer till Paris under morgonen och inleder vistelsen med en utflykt till Champagnedistriktet med provsmakning av de gyllene bubblorna. Incheckning på vårt hotell Campanile Reims Centre Cathédrale i Reims. Välkomstmiddag på en mysig restaurang. Cirka 20 mil.

Dag 2: Alsace, Strasbourg

Utflykt: Alsace – ”Frankrikes trädgård” – där vi gör nedslag längs ”Route du vin”. Vi besöker någon av de kända vin­byarna och provsmakar några goda viner hos en anrik vinproducent. På kvällen checkar vi in på MS Beethoven i Strasbourg, får våra hytter och samlas för en välkomstdrink och gemensam middag. Vid midnatt kastar vi loss. Cirka 16 mil.

Dag 3: Rüdesheim

Frukost och skön förmiddag på fartyget, innan vi når ­Rüdesheim där vi gör en stadspromenad och också en vinprovning. Fri tid för egna upptäckter. Middag ombord.

Dag 4: Lorelei-klippan, Köln

Vi färdas genom den vackraste delen av Rhen och passerar bland annat den mytomspunna Lorelei-klippan. Under eftermiddagen når vi Köln där vi besöker Kölner dom. Galakväll med underhållning ombord.

Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet i Amsterdam med på Unescos världsarvslista. Foto: TT

Dag 5: Düsseldorf, Amsterdam

Via Düsseldorf når vi under eftermiddagen slutdestinationen Amsterdam, där vi ligger för ankar i två nätter.

Dag 6: Amsterdam, Keukenhof

Förmiddagen tillbringas på egen hand i Amsterdam, eller följ med på fartygets utflykter till ett diamantsliperi ­alternativt en guidad cykeltur. Under eftermiddagen gör vi ett besök på tulpanparken Keukenhof. Middag ombord.

Dag 7: Blomstertåget

Vi ”mönstrar av” och får uppleva Blomstertåget, den mest kända paraden i Holland. På kvällen flyger vi tillbaka hem med bagaget fullt av upplevelser och kanske en och annan flaska vin.

Blomstertåget arrangeras en lördag i slutet av april varje år. Foto: TT

Resefakta: Flodkryssning på Rhen 16–23 april 2023

Utresa: 16 april 2023
Hemresa: 22 april 2023
Pris: 23 995 kr per person i dubbelrum/dubbelhytt på huvuddäck

I priset ingår:

 • Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn till ­Paris och från Amsterdam (inkl flygskatt och 1 incheckat bagage).
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (natt i Champagne).
 • Logi i 2-bäddshytt med dusch/wc (5 nätter på Croisi-Europe MS Beethoven).
 • 6 frukostar, 4 luncher inkl dryck, 6 middagar (varav 5 inkl dryck), välkomstdrink.
 • Utflykterna Vinvägen i Alsace – Route de Vin och Keukenhof samt besök i Kölner dom. Stadspromenad i Rüdesheim.
 • 3 vinprovningar
 • Guide
 • Whispers (hörlurar)
 • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.

Tillägg:

 • Enkelrum/hytt, huvuddäck3 945 kr, mellandäck 1 295 kr, övre däck 1 495 kr/person.
 • Utflykt i Amsterdam med besök på diamantsliperi 500 kr, alt. guidad cykeltur 595 kr.
 • Avbeställningsskydd via Gouda.

Boka så här:

Ring 0770-787 000 eller mejla info@jorns.se

Övriga resevillkor får du vid bokningen eller läs mer på www.jornsresor.se

Programmet kan ändras beroende på väder, vattennivå i ­floden osv. Det är kaptenen som ansvarar för säkerheten och bestämmer över anläggningsplatser, samt var, när och hur båten seglar.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Resan är ett samarbete mellan Jörns Resor och Hemmets Journal.

Scroll to Top