4 rejäla dubbelmackor mackor:

6 ägg
240 g avrunnen tonfisk
1 rödlök, ca 150 g
2 saltgurkor, ca 100 g avrunnen vikt
2 dl smetana (kan bytas ut mot keso eller en tjock yoghurt)
3 msk hackad gräslök, färsk eller från frysen
3/4 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
8 brödskivor
salladsblad

Gör så här:

  1. Koka äggen. Undvik för löskokt. Spola kallt, skala och tärna eller riv äggen i bitar.
  2. Häll av tonfisken, skala och finhacka rödlöken. ­Tärna saltgurkan fint.
  3. Rör ihop med smetana, gräslök, salt och peppar. Smaka av. ­Röran kan förberedas 1–2 dagar i förväg om du vill.
  4. Lägg ut brödskivorna. Skölj, torka och lägg på salladen, fördela fyllningen på brödskivorna och lägg sedan ihop till fyra dubbelmackor.