4 portioner:
4 bitar torskrygg à 150 g
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
salt och peppar
smör till stekning
Picklad gurka:
1 gurka
½ dl strösocker
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl vatten
salt och peppar
1 msk dill
Chilimajonnäs:
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 tsk sriracha
Servera med:
sojabönor och ris
Gör så här:
- Picklad gurka: Blanda samman socker, ättika, vatten, salt och peppar och rör om tills sockret lösts upp. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen. Låt dra under tiden maten lagas. Strö över dill vid servering.
- Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche och sriracha.
- Vispa upp ägget i en skål. Krydda fisken med salt och peppar och vänd den först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Stek den i smör i stekpanna, ett par minuter per sida.
- Servera fisken med chilimajonnäs, picklad gurka, ris och sojabönor.











































