4 portioner:

4 bitar torskrygg à 150 g
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
salt och peppar
smör till stekning

Picklad gurka:

1 gurka
½ dl strösocker
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl vatten
salt och peppar
1 msk dill

Chilimajonnäs:

1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
2 tsk sriracha

Servera med:

sojabönor och ris

Gör så här:

  1. Picklad gurka: Blanda samman socker, ättika, vatten, salt och peppar och rör om tills sockret lösts upp. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen. Låt dra under ­tiden maten lagas. Strö över dill vid servering.
  2. Chilimajonnäs: Rör ihop majonnäs, crème fraiche och sriracha.
  3. Vispa upp ägget i en skål. Krydda fisken med salt och peppar och vänd den först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd. Stek den i smör i stekpanna, ett par minuter per sida.
  4. Servera fisken med chilimajonnäs, picklad gurka, ris och sojabönor.