4 portioner:

700 g potatis
5 rödbetor
4 morötter
1 msk persillade
2 msk olivolja
500 g kycklinglårfilé
salt och peppar
1 msk smör
2 rödlökar

Fetaostkräm:

100 g färskost
1 dl yoghurt, 10 %
150 g fetaost
1 tsk honung
2 msk färsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här:

  1. Skala potatis, rödbetor och morötter och dela i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med persillade (kryddblandning) och ringla över olja. Ställ in i ugnen 15 minuter.
  2. Putsa och dela lår­filéerna och krydda med salt och peppar och bryn i smör.
  3. Skala och dela löken i klyftor. Lägg lök och kyckling på plåten och baka i 20 minuter till.
  4. Fetaostkräm: Mixa färskost, fetaost och yoghurt till en kräm och krydda med honung, peppar och timjan. Servera till rotfrukter och kyckling.