För lite extra guldkant kan du toppa laxpannan med kräftstjärtar, men den blir lika god utan.

4 portioner:

1 liten purjolök eller ½ stor
olja eller smör till stekning
2 dl matlagningsgrädde
390 g krossade tomater
1 paket kräftost, 330 g
1 fiskbuljongtärning
600 g lax
salt, peppar
1 knippe dill
kräftstjärtar

Servering

Potatismos eller kokt ris

Gör så här:

  1. Ansa och skiva ­purjolöken fint. Fräs den mjuk i en stekpanna med matfett.
  2. Tillsätt grädde, krossade tomater, kräftost och buljongtärning. Sjud i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela laxen i mindre lika stora bitar, salta och peppra. Lägg i laxbitarna i den sjudande såsen och sjud 5–7 minuter.
  4. Toppa med kräftstjärtar, om du vill, och dill. Servera med potatismos eller kokt ris.