4 portioner:

140 g bacon
100 g rotselleri
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 potatisar
1 fänkål
1 msk olivolja
7 ½ dl vatten
2 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
½ tsk torkad timjan
salt och peppar
900 g frysta blåmusslor, kokta
1 dl vitt vin
persilja

Gör så här:

  1. Strimla baconet. Skala och tärna rot-sellerin fint. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Ansa och hacka fänkålen.
  2. Fräs grönsaker och bacon i olja i en gryta. Tillsätt vatten, grädde buljongtärning, lagerblad och timjan och koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Plocka ut hälften av musslorna ur sina skal. Släng skalen och dra bort skägget.
  4. Tillsätt vin och alla musslor i soppan och koka i 5 minuter. Strö över persilja.