8 stycken:
3 äpplen
2 tsk kanel
½ dl strösocker
Smet:
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 ½ dl mjölk
2 ägg
25 g smör
smör till stekning
Servering:
glass
Ugn: 175°
Gör så här:
- Skala, kärna ur och skiva äpplena i knappt en halv centimeter tjocka skivor. Blanda socker och kanel och vänd äppelskivorna
i blandningen. - Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och vispa i mjölk och ägg. Smält smöret och rör ner i smeten.
- Lägg en klick smör i en stekpanna och hetta upp. Häll i smet så det blir en plätt, 10 cm i diameter. Lägg på äppelskivor.
- Vänd när smeten stannat och stek andra sidan. Toppa plättarna med resten av sockerblandningen och servera gärna med glass.