Vill du äta salladen direkt från burken? Ta med dressingen i en liten burk vid sidan om och häll över salladen när det är dags att äta.
4 portioner:
3 dl matvete
3 chorizo
250 g körbärstomater
250 g jordgubbar
150 g fetaost
250 g edamamebönor
1 påse blandsallad, 65 g
½ dl pumpakärnor
2 msk persilja
Dressing:
2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
2 tsk honung
salt och peppar
Gör så här:
- Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Spola det kallt. Låt rinna av väl.
- Skiva chorizon tunt och stek ett par minuter. Låt svalna.
- Dressing: Rör ihop dressingen och blanda den med matvetet.
- Fördela matvetet i botten på fyra glasburkar.
- Dela tomaterna och jordgubbarna. Smula fetaosten.
- Fyll på burkarna med chorizo, tomater, jordgubbar, fetaost, edamamebönor, sallad, pumpakärnor och persilja. Sätt på locken.