Vill du äta salladen direkt från burken? Ta med dressingen i en liten burk vid sidan om och häll över salladen när det är dags att äta.

4 portioner:

3 dl matvete
3 chorizo
250 g körbärstomater
250 g jordgubbar
150 g fetaost
250 g edamamebönor
1 påse blandsallad, 65 g
½ dl pumpakärnor
2 msk persilja

Dressing:

2 msk vit balsamvinäger
4 msk olivolja
2 tsk honung
salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Spola det kallt. Låt rinna av väl.
  2. Skiva chorizon tunt och stek ett par minuter. Låt svalna.
  3. Dressing: Rör ihop dressingen och blanda den med matvetet.
  4. Fördela matvetet i botten på fyra glasburkar.
  5. Dela tomaterna och jordgubbarna. Smula fetaosten.
  6. Fyll på burkarna med chorizo, tomater, jordgubbar, fetaost, edamamebönor, sallad, pumpakärnor och persilja. Sätt på locken.