4 portioner:

6 smaksatta korvar
1 kg kokt färskpotatis
25 g smör
50 g riven parmesanost
salt och peppar

Gurksallad:

1 gurka
1 citron, skal + saft
1 msk olivolja
salt
2 msk skuren gräslök

Parmesankräm:

75 g parmesanost
2 dl crème fraiche
1 tsk honung
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här:

  1. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till den med en gaffel. Klicka på smör, strö över parmesanost och krydda med salt och peppar.
  2. Gratinera mitt i ugnen i 20 minuter tills allt fått fin färg.
  3. Gurksallad: Skiva gurkan tunt på längden. Blanda med citronskal och -saft, olja, salt och gräslök.
  4. Parmesankräm: Mixa häften av crème fraichen med parmesan. Rör i resten av crème fraichen och honung. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla eller stek korvarna. Servera med ­potatis, gurka och ­parmesankräm.