4 portioner:

800 g potatis
600 g kycklingfilé
1 ½ msk olivolja
1 tsk timjan
1 tsk oregano
salt och peppar
25 g smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 dl vitt matlagningsvin
2 msk kycklingfond
3 msk dijonsenap
65 g babyspenat
1 dl parmesanost
1 msk pressad citronsaft

Ugn: 200°

Gör så här:

  1. Tvätta och dela potatisen i bitar. Dela kycklingfiléerna i bitar. Blanda potatis och kyckling med olja, timjan, oregano, salt och peppar.
  2. Bryn i omgångar smör och lägg över i en stor gryta som tål ugnsvärme.
  3. Skala och hacka lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt grädde, vatten, vin, fond och senap och koka upp. Red eventuellt av. Rör i spenat och häll såsen över kyckling och potatis.
  4. Tillaga grytan med lock i ugnen i 40 minuter. Kontrollera så att potatisen är mjuk och kycklingen klar. Riv över parmesanost och pressa över citronsaft.

Fler lättlagade sommarmiddagar

Rostad potatissallad med korv och pepparrotssås

Lax med smashad gurksallad

Pastasallad med kyckling och pesto

Krämig tortellini med tomater

Pizza med zucchini och tomater

Het kyckling med asiatisk sallad