4 portioner:

4 fiskfiléer, t ex spätta eller torsk
1 ägg
200 g ströbröd, gärna panko
salt och peppar
4 hamburgerbröd
100 g salladsblad

Picklad gurka:

1 gurka
2 msk socker
1 msk salt
2 dl buljongvinäger
nymald peppar

Citronmajonnäs:

1 knippe dill
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 msk grov senap
1 citron

Gör så här:

  1. Picklad gurka: Skölj gurkan och skiva den tunt. Lägg gurkskivorna i en skål. Tillsätt socker och salt. Häll på vinägern och krydda med peppar. Täck över skålen och marinera i 30-40 minuter.
  2. Citronmajonnäs: Finhacka dill och gräslök. Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt örter och senap. Skölj citronen, riv skalet fint och sätt åt sidan. Pressa ner saften av ½ citron i majonnäsen, rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
  3. Klappa fiskfiléerna torra. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en annan djup tallrik och tillsätt citronskal, salt och peppar. Doppa fiskfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
  4. Grilla eller stek fisken i 2 minuter på varje sida på hög värme.
  5. Värm hamburgerbröden och pensla dem med citronmajonnäs. Lägg på salladsbladen och där­efter fisken. Toppa med picklad gurka.