4 portioner:
4 fiskfiléer, t ex spätta eller torsk
1 ägg
200 g ströbröd, gärna panko
salt och peppar
4 hamburgerbröd
100 g salladsblad
Picklad gurka:
1 gurka
2 msk socker
1 msk salt
2 dl buljongvinäger
nymald peppar
Citronmajonnäs:
1 knippe dill
1 knippe gräslök
2 dl majonnäs
1 msk grov senap
1 citron
Gör så här:
- Picklad gurka: Skölj gurkan och skiva den tunt. Lägg gurkskivorna i en skål. Tillsätt socker och salt. Häll på vinägern och krydda med peppar. Täck över skålen och marinera i 30-40 minuter.
- Citronmajonnäs: Finhacka dill och gräslök. Lägg majonnäsen i en skål och tillsätt örter och senap. Skölj citronen, riv skalet fint och sätt åt sidan. Pressa ner saften av ½ citron i majonnäsen, rör ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Klappa fiskfiléerna torra. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ströbrödet i en annan djup tallrik och tillsätt citronskal, salt och peppar. Doppa fiskfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödet.
- Grilla eller stek fisken i 2 minuter på varje sida på hög värme.
- Värm hamburgerbröden och pensla dem med citronmajonnäs. Lägg på salladsbladen och därefter fisken. Toppa med picklad gurka.