4 portioner

Du behöver:

800 g laxfilé
salt
1 msk chipotlepasta
1 ½ msk honung
2 limefrukter
2 gurkor
1 msk rapsolja
1 msk soja
2 krm chiliflakes
1 kruka koriander, hackad

Ugn: 175°

Gör så här:

  1. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt.
  2. Blanda chipotlepasta med 1 msk honung och saften av 1 lime, bred det över laxen. Tillaga i ugnen i 25 minuter tills fisken är klar.
  3. Banka gurkorna lätt med en kavel och skär sedan gurkan i grova bitar.
  4. Blanda till en dressing av saften av 1 lime, resten av honungen, rapsolja, soja och chiliflakes.
  5. Blanda dressingen med gurkan 5 minuter innan servering.
  6. Ta ut laxen och toppa med hackad koriander. Servera med gurksallad.