Du behöver

    4 portioner:
  • 200 g rotselleri
  • 200 g kålrot
  • 200 g potatis
  • 5 morötter
  • 2 små lökar
  • 2 förpackningar ­minichorizo à 250 g
  • 150 g smör
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 röda äpplen
  • ½ kruka färsk timjan
  • Servering:
  • bröd, senap
  • Garnering:
  • färsk timjan eller annan valfri örtkrydda
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och tärna rotselleri, kålrot och potatis. Skala morötterna eller gnugga dem rena om det räcker. Dela till lagom stora bitar.

2

Skala och kvarta lökarna. Fördela samtliga ingredienser i en eldfast smord form

3

Blanda samman smör och senap och klicka ut ovanpå ingredienserna.

4

Gratinera strax ­under ugnens mitt i ca 45 minuter. Täck över om det behövs.

5

Kärna ur och klyfta äpplena. Tillsätt äppelklyftorna efter halva tiden och rör om i formen. Gratinera vidare. Strö över timjan och servera med bröd och senap.