Du behöver
-
4 portioner:
- 200 g rotselleri
- 200 g kålrot
- 200 g potatis
- 5 morötter
- 2 små lökar
- 2 förpackningar minichorizo à 250 g
- 150 g smör
- 2 msk skånsk senap
- 2 röda äpplen
- ½ kruka färsk timjan Servering:
- bröd, senap Garnering:
- färsk timjan eller annan valfri örtkrydda Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och tärna rotselleri, kålrot och potatis. Skala morötterna eller gnugga dem rena om det räcker. Dela till lagom stora bitar.
2
Skala och kvarta lökarna. Fördela samtliga ingredienser i en eldfast smord form
3
Blanda samman smör och senap och klicka ut ovanpå ingredienserna.
4
Gratinera strax under ugnens mitt i ca 45 minuter. Täck över om det behövs.
5
Kärna ur och klyfta äpplena. Tillsätt äppelklyftorna efter halva tiden och rör om i formen. Gratinera vidare. Strö över timjan och servera med bröd och senap.