Du behöver

    4 portioner:
  • 800 g falukorv
  • 3 msk röd pesto
  • 2 mozzarellaostar à 125 g
  • 250 g cocktailtomater eller miniplommontomater
  • 3 msk basilika
  • 1 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • färsk ­basilika
  • Servering:
  • Potatismos
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Skär skåror i korven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en smord eldfast form.

2

Klicka ut pesto i varje skåra. Låt mozzarella-osten rinna av. Skiva och stick ner osten i skårorna.

3

Strö osten över korven. Dela tomaterna på längden och lägg i formen. Hacka basilikan grovt och strö över ­tomaterna. Häll grädde över och rör med en gaffel lite nätt.

4

Tillaga strax under ugnens mitt i ca 30 minuter eller tills korven känns färdig. Ta ut och garnera med basilika. Servera med potatismos.