Du behöver
-
4 portioner:
- 800 g falukorv
- 3 msk röd pesto
- 2 mozzarellaostar à 125 g
- 250 g cocktailtomater eller miniplommontomater
- 3 msk basilika
- 1 dl vispgrädde Garnering:
- färsk basilika Servering:
- Potatismos Ugn: 175°
Gör så här
1
Skär skåror i korven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en smord eldfast form.
2
Klicka ut pesto i varje skåra. Låt mozzarella-osten rinna av. Skiva och stick ner osten i skårorna.
3
Strö osten över korven. Dela tomaterna på längden och lägg i formen. Hacka basilikan grovt och strö över tomaterna. Häll grädde över och rör med en gaffel lite nätt.
4
Tillaga strax under ugnens mitt i ca 30 minuter eller tills korven känns färdig. Ta ut och garnera med basilika. Servera med potatismos.