Du behöver
-
10 bitar:
- 3 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 2 msk hett vatten
- 1 ½ dl vetemjöl
- ½ dl potatismjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 2 msk kakao Fyllning:
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 100 g färskost
- 2 msk kokt, kallt kaffe Glasyr:
- 2 dl florsocker
- ¾ dl kakao
- 3 msk kokt kallt kaffe
- kokos Ugn: 225°
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör i vattnet. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten.
Vänd om till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Dra av det första bakplåtspappret.
Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao smidigt. Vispa i färskosten och sist kaffet.
Bred fyllningen på bottnen och rulla ihop från långsidan.
Glasyr: Rör ihop florsocker, kakao och kaffe och bred över rullen och strö på kokos.