Kärleksmums­rulltårta

Här har vi gjort en rolig variation på de klassiska kärleksmumsen. I stället för långpannerutor är kakan i form av en rulltårta. Vackert och gott!

Du behöver

    10 bitar:
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 msk hett vatten
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Fyllning:
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 100 g färskost
  • 2 msk kokt, kallt kaffe
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • ¾ dl kakao
  • 3 msk kokt kallt kaffe
  • kokos
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör i vattnet. Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten.

2

Vänd om till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåts­papper.

3

Grädda strax under mitten i ugnen i 7 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Dra av det första bakplåtspappret.

4

Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och kakao smidigt. ­Vispa i färskosten och sist kaffet.

5

Bred fyllningen på bottnen och rulla ihop från långsidan.

6

Glasyr: Rör ihop florsocker, kakao och kaffe och bred över rullen och strö på kokos.

Scroll to Top