Fläskfilégratäng med tomat och örter

Fläskfilén blir riktigt god i en krämig gratäng med tomat, paprika och örter. Servera gratängen med rostade potatisklyftor.

Du behöver

    4 portioner:
  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 6 soltorkade tomater
  • 1 msk maizena redning
  • 3 msk hackad basilika och persilja
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1 dl riven ost
  • 10 babyplommontomater
  • Servering:
  • klyftpotatis
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om och stek på medelvärme i 15 minuter.

2

Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, kalvfond och strimlade ­tomater i en gryta och koka upp. Red av såsen och koka ett par minuter. Rör i hackade örter.

3

Skiva köttet och lägg i en form. Kärna ur och tärna paprikorna och strö över köttet. Häll på såsen, strö över ost och lägg på delade tomater. Gratinera i 15 minuter.

4

Servering: Servera gratängen med klyft­potatis.

Scroll to Top