Du behöver
-
4 portioner:
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- ½ dl chilisås
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 6 soltorkade tomater
- 1 msk maizena redning
- 3 msk hackad basilika och persilja
- 1 röd paprika
- 1 orange paprika
- 1 dl riven ost
- 10 babyplommontomater Servering:
- klyftpotatis Ugn: 225°
Gör så här
1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om och stek på medelvärme i 15 minuter.
2
Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, kalvfond och strimlade tomater i en gryta och koka upp. Red av såsen och koka ett par minuter. Rör i hackade örter.
3
Skiva köttet och lägg i en form. Kärna ur och tärna paprikorna och strö över köttet. Häll på såsen, strö över ost och lägg på delade tomater. Gratinera i 15 minuter.
4
Servering: Servera gratängen med klyftpotatis.