Du behöver
-
4 portioner:
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- 1 krm kanel
- salt och peppar
- 2 msk smör
- 1 gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 zucchini
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl basmatiris
- 150 g körsbärstomater
- 4 dl vatten
- 1 dl kalamataoliver, urkärnade
- persilja
Gör så här
1
Dela kycklinglåren i två bitar och krydda med paprikapulver, timjan, kanel, salt och peppar. Bryn ganska hårt i smör. Ta upp ur stekpannan.
2
Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skär zucchinin i halvmånar.
3
Lägg ner grönsakerna i stekpannan och stek ett par minuter. Lägg i tomatpuré och fräs 1 minut. Lägg i sköljt ris och lägg på kyckling och tomater.
4
Häll i vatten och lite salt och koka under lock i 15 minuter. Späd med mer vatten om det känns torrt.
5
Strö över oliver och persilja och servera.