Klassisk jordgubbstårta som är superenkel att göra

Så mycket gott man kan baka av solmogna och saftiga jordgubbar! Gör sommarens finaste – och kanske enklaste – jordgubbstårta.

Du behöver

    10 bitar:
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g jordgubbar
  • Garnering:
  • 3 dl vispgrädde
  • jordgubbar
  • smultron
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.

2

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 20 cm i diameter, och smörj kanten. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna.

3

Fyllning: Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker tjockt. Rensa och hacka jordgubbarna och vänd ner.

4

Dela kakan i tre bottnar och lägg ihop med fyllning mellan.

5

Garnering: Vispa grädden och bred den runt om och ovanpå tårtan. Garnera med jordgubbar och smultron.

Scroll to Top