Du behöver
-
10 bitar:
- 4 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 ½ tsk bakpulver Fyllning:
- 3 dl vispgrädde
- 100 g färskost
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 300 g jordgubbar Garnering:
- 3 dl vispgrädde
- jordgubbar
- smultron Ugn: 175°
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
2
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 20 cm i diameter, och smörj kanten. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna.
3
Fyllning: Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker tjockt. Rensa och hacka jordgubbarna och vänd ner.
4
Dela kakan i tre bottnar och lägg ihop med fyllning mellan.
5
Garnering: Vispa grädden och bred den runt om och ovanpå tårtan. Garnera med jordgubbar och smultron.