Du behöver
-
8–12 små glas/ 6–8 större glas:
- 350 g skalade räkor i lag av god kvalitet
- 1 ¼ dl crème fraiche
- 1 msk riven pepparrot
- 1 tsk fransk senap
- 1 msk klippt gräslök
- 1 msk finhackad dill
- 1 krm salt
- ½ msk svartpeppar
- 2 skivor kavring Topping:
- 80 g valfri rom
- dillvippor
Gör så här
1
Låt räkorna rinna av. Krama ur så mycket vätska som möjligt.
2
Blanda crème fraiche, pepparrot, senap, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna.
3
Kantskär kavringen och dela i mindre bitar. Rosta den smulig i torr stekpanna.
4
Fördela kavringssmul i varje glas och klicka sedan i räkröran.
5
Topping: Toppa med rom och dill.