Klassisk Skagenröra i glas

I botten på glasen läggar vi bitar av kavring och fyller upp med krämig Skagenröra. Toppa med rom och dillvippor för en enkel förrätt.

Du behöver

    8–12 små glas/ 6–8 större glas:
  • 350 g skalade räkor i lag av god kvalitet
  • 1 ¼ dl crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 krm salt
  • ½ msk svartpeppar
  • 2 skivor kavring
  • Topping:
  • 80 g valfri rom
  • dillvippor

Gör så här

1

Låt räkorna rinna av. Krama ur så mycket vätska som möjligt.

2

Blanda crème fraiche, pepparrot, senap, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner räkorna.

3

Kantskär kavringen och dela i mindre bitar. Rosta den smulig i torr stekpanna.

4

Fördela kavringssmul i varje glas och klicka sedan i räkröran.

5

Topping: Toppa med rom och dill.

Scroll to Top