Du behöver
-
20 bitar:
- 25 g jäst
- 3 dl vatten, 37°
- ½ dl olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7 ½ dl vetemjöl
- 10 körsbärstomater
- ½ dl oliver
- flingsalt
- basilikablad Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i degskålen och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt olja, honung, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin i 5 minuter.
3
Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.
4
Smörj en liten långpanna med olivolja, även upp på kanterna. Häll i degen och tryck ut till en platta.
5
Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
6
Tryck hål i degen med fingrarna och lägg i tomater och oliver. Ringla över olivolja och pensla degen. Strö på flingsalt och basilika.
7
Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.