Focaccia med tomat, oliver, flingsalt och basilika

Örtdoftande focaccia med tomater, oliver och basilika. Brödet får ett frasigt yttre och ett mjukt och fluffigt inkråm. Gott bröd till soppa och sallad.

Du behöver

    20 bitar:
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 10 körsbärstomater
  • ½ dl oliver
  • flingsalt
  • basilikablad
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i degskålen och häll på vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt olja, honung, salt och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin i 5 minuter.

3

Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

4

Smörj en liten långpanna med olivolja, även upp på kanterna. Häll i degen och tryck ut till en platta.

5

Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.

6

Tryck hål i degen med fingrarna och lägg i tomater och oliver. Ringla över olivolja och pensla degen. Strö på flingsalt och basilika.

7

Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.

Scroll to Top