Krämig laxlasagne med spenat

Gör en lyxig lasagne med gravad lax, spenat och krämig ostsås. Lätt att tillaga och lika lätt att älska!

Du behöver

    4 portioner
  • ½ purjolök
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • ½ dl hackad dill
  • 300 g lasagneplattor
  • 100 g riven parmesanost
  • 300 g gravad lax
  • Sås
  • 25 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g riven ost
  • salt och peppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl. Späd med mjölken och koka under omrörning i 5 minuter. Rör i crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar.

2

Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i olja. Lägg i spenat och vitlök och fräs tills vätskan kokat bort. Rör i dill och peppra.

3

Varva lasagneplattor, sås, parmesanost, laxskivor och spenatfräs i en smord form i 3 lager.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

Scroll to Top