Du behöver
-
4 portioner
- ½ purjolök
- 1 msk olivolja
- 200 g färsk spenat
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- ½ dl hackad dill
- 300 g lasagneplattor
- 100 g riven parmesanost
- 300 g gravad lax Sås
- 25 g smör
- ½ dl vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 1 dl crème fraiche
- 100 g riven ost
- salt och peppar Ugn: 200°
Gör så här
1
Sås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjöl. Späd med mjölken och koka under omrörning i 5 minuter. Rör i crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar.
2
Skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i olja. Lägg i spenat och vitlök och fräs tills vätskan kokat bort. Rör i dill och peppra.
3
Varva lasagneplattor, sås, parmesanost, laxskivor och spenatfräs i en smord form i 3 lager.
4
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.