Du behöver
-
4 portioner
- 500 g brysselkål
- 5 dl rapsolja
- 100 g parmesanost, riven
- flingsalt Jalapeñodipp
- 1 färsk jalapeño
- 1 msk dill
- 1 ½ dl rapsolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 äggula
- 1 msk pressad citronsaft
- salt och peppar
Gör så här
1
Jalapeñodipp: Finhacka jalapeño och dill. Mixa i en mixerkanna med hälften av oljan.
2
Tillsätt vitlök, äggula, citronsaft och resten av oljan. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär ett djupt kryss i roten på varje brysselkål. Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Fritera några brysselkål i taget tills de är mjuka och fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
4
Lägg upp brysselkålen och strö över parmesan och flingsalt. Servera med dippen.