Friterad brysselkål med jalapeñodipp

Fritera brysselkålen, toppa med riven parmesan och doppa i jalapeñosåsen med härligt sting. Det blir gott på buffébordet eller som drinktilltugg.

Du behöver

    4 portioner
  • 500 g brysselkål
  • 5 dl rapsolja
  • 100 g parmesanost, riven
  • flingsalt
  • Jalapeñodipp
  • 1 färsk jalapeño
  • 1 msk dill
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 äggula
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

1

Jalapeñodipp: Finhacka jalapeño och dill. Mixa i en mixerkanna med hälften av oljan.

2

Tillsätt vitlök, äggula, citronsaft och resten av oljan. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

3

Skär ett djupt kryss i roten på varje brysselkål. Hetta upp oljan till 180° i en tjockbottnad kastrull. Fritera några brysselkål i taget tills de är mjuka och fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.

4

Lägg upp brysselkålen och strö över parmesan och flingsalt. Servera med dippen.

Scroll to Top