Du behöver
-
6–8 bufféportioner
- 4 dl vispgrädde
- ¾ dl strösocker
- ½ g saffran
- 1 vaniljstång
- 2 gelatinblad Topping
- 1 apelsin
- granatäppelkärnor
Gör så här
1
Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången.
2
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och krama ur vätskan. Rör ner bladen i blandningen.
3
Fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå kallt i 3 timmar för att stelna.
4
Skala apelsinen och skär ut skinnfria filéer ur den. Dela i mindre bitar.
5
Topping: Toppa med apelsin och granatäppelkärnor.