Saffranspannacotta med apelsin

Saffranspannacottan serveras i vackra glas och tål att göras en dag i förväg. Smidigt och enkelt! Toppa pannacottan med frisk apelsin och granatäppelkärnor.

Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • 4 dl vispgrädde
  • ¾ dl strösocker
  • ½ g saffran
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • Topping
  • 1 apelsin
  • granatäppelkärnor

Gör så här

1

Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i kastrullen. Lägg i vaniljstången. Koka upp och låt dra i ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången.

2

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta upp och krama ur vätskan. Rör ner bladen i blandningen.

3

Fördela pannacottan i portionsglas. Låt stå kallt i 3 timmar för att stelna.

4

Skala apelsinen och skär ut skinnfria filéer ur den. Dela i mindre bitar.

5

Topping: Toppa med apelsin och granatäppelkärnor.

Scroll to Top