Du behöver

    Cirka 12 stycken
  • 2 frysta smördegsplattor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 6 bitar soltorkade tomater
  • färsk basilika
  • 1 liten rödlök
  • 6 skivor lufttorkad skinka
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Låt smördegsplattorna tina i rumstemperatur. Dela varje platta i 6 trianglar.

2

Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Bred ut ½ dl av crème fraichen på dem och strö över riven ost.

3

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Vispa resten av crème fraichen fast. Hacka de soltorkade tomaterna och basilikan. Vänd ner försiktigt i crème fraichen. Skala och finhacka löken.

5

Toppa varje bit med crème fraiche. Lägg på en bit skinka och strö över lite rödlök. Garnera ev med basilika.