Baconlindade kycklingfiléer med färskostfyllning

Baconlindade kycklingfiléer med krämig och välsmakande färskostfyllning. Till det rostad potatissallad, nykokt sparris och en god senapsvinägrett.

Du behöver

    4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 100 g färskost med rostad paprika
  • 140 g skivat bacon
  • 2 msk smör
  • Rostad potatissallad
  • 900 g delikatesspotatis
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 knippe rädisor
  • 150 g salladsärtor
  • 100 g kapris
  • 1 knippe gräslök
  • 4 salladslökar
  • Senapsvinägrett
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Servering
  • 250 g nykokt grön
  • sparris
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Rostad potatissallad: Tvätta och dela potatisarna om de är stora. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar.

2

Rosta strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.

3

Skiva rädisorna. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Klipp gräslöken. Strimla salladslöken.

4

Blanda den rostade potatisen med samtliga grönsaker.

5

Senapsvinägrett: Vispa ihop samtliga ingredienser.

6

Putsa kycklingfiléerna. Skär ett längsgående snitt i varje. Klicka ner färskosten i snittet. Linda om baconskivor. Se till att skarven är nedåt. Stäng med tandpetare.

7

Bryn kycklingen runt om i smör på båda sidor i ett par minuter. Stek vidare strax under ugnens mitt i ca 18 minuter. Skär upp i bitar.

8

Servering: Servera kycklingen med potatissalladen och nykokt sparris. Ringla senapsvinägretten över kycklingen.

Scroll to Top