Du behöver
-
4 portioner
- 4 kycklingfiléer
- 100 g färskost med rostad paprika
- 140 g skivat bacon
- 2 msk smör Rostad potatissallad
- 900 g delikatesspotatis
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 knippe rädisor
- 150 g salladsärtor
- 100 g kapris
- 1 knippe gräslök
- 4 salladslökar Senapsvinägrett
- 1 msk fransk senap
- 1 msk flytande honung
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- ½ tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar Servering
- 250 g nykokt grön
- sparris Ugn: 225°
Gör så här
Rostad potatissallad: Tvätta och dela potatisarna om de är stora. Lägg i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över olja. Krydda med salt och peppar.
Rosta strax under ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills potatisen fått fin färg.
Skiva rädisorna. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i 1 minut. Klipp gräslöken. Strimla salladslöken.
Blanda den rostade potatisen med samtliga grönsaker.
Senapsvinägrett: Vispa ihop samtliga ingredienser.
Putsa kycklingfiléerna. Skär ett längsgående snitt i varje. Klicka ner färskosten i snittet. Linda om baconskivor. Se till att skarven är nedåt. Stäng med tandpetare.
Bryn kycklingen runt om i smör på båda sidor i ett par minuter. Stek vidare strax under ugnens mitt i ca 18 minuter. Skär upp i bitar.
Servering: Servera kycklingen med potatissalladen och nykokt sparris. Ringla senapsvinägretten över kycklingen.