Du behöver
-
6–8 bufféportioner
- 1 fänkål
- 1 rödlök
- 1 knippe rädisor
- 2 medelstora morötter
- 6–8 sparrisar
- 75 g babyspenat
- 1 kruka koriander, hackad
- finstrimlat skal av 1 citron Dressing
- 3 msk pressad citronsaft
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk vatten
- 5–6 msk olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 krm krossad rosépeppar
- ½ tsk örtkrydda
Gör så här
1
Dressing: Vispa ihop citronsaft, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt, svartpeppar, rosépeppar, och örtkrydda.
2
Skiva fänkålen tunt. Skala och strimla röd-löken. Skiva rädisorna. Skala morötterna och skär dem i tunna band.
3
Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna band med en potatisskalare. Dela knopparna på längden.
4
Blanda samtliga grönsaker med koriander och citronskal. Ringla dressingen över salladen.