Sparrissallad med fänkål och rädisor

Massor av härligt krispiga vårprimörer samsas i den här salladsskålen, bland annat sparris, rädisor och fänkål. Dressingen rör du enkelt ihop och smaksätter med rosépeppar. Det blir ett läckert inslag på buffébordet.

Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • 1 fänkål
  • 1 rödlök
  • 1 knippe rädisor
  • 2 medelstora morötter
  • 6–8 sparrisar
  • 75 g babyspenat
  • 1 kruka koriander, hackad
  • finstrimlat skal av 1 citron
  • Dressing
  • 3 msk pressad citronsaft
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • 5–6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm krossad rosépeppar
  • ½ tsk örtkrydda

Gör så här

1

Dressing: Vispa ihop citronsaft, vinäger, vatten och olja. Smaka av med salt, svartpeppar, rosépeppar, och örtkrydda.

2

Skiva fänkålen tunt. Skala och strimla röd-löken. Skiva rädisorna. Skala morötterna och skär dem i tunna band.

3

Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Skär sparrisen i tunna band med en potatisskalare. Dela knopparna på längden.

4

Blanda samtliga grönsaker med koriander och citronskal. Ringla ­dressingen över salladen.

Scroll to Top