Du behöver
-
6–8 bufféportioner
- 500–600 g finmald lammfärs
- 1 tsk salt
- 2 äggulor
- 1 msk olivolja Picklad rödlök
- 1 dl ättiksprit, 12 %
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- 2 rödlökar, tunnskivade Fetaostkräm
- 150 fetaost
- 2 dl tjock yoghurt på burk
- 1 msk olivolja
- 1–2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1
Picklad rödlök: Häll ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta från värmen och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Lägg i löken. Låt dra i minst 1 timme, gärna över natten.
2
Fetaostkräm: Dela osten i mindre bitar. Mixa med yoghurt till en slät kräm. Rör i olja och vitlök.
3
Blanda färs och salt. Blanda i äggulorna. Forma till 6–8 biffar.
4
Bryn ca 3 minuter på varje sida. Efterstek ca 5–8 minuter.
5
Servera med picklad rödlök och fetaostkräm.