Lammfärsbiffar med fetaostkräm och picklad rödlök

Lammfärsbiffarna är enkla att göra och smakar ljuvligt ihop med fetaostkräm och picklad rödlök. Servera på buffébordet eller som egen middag ihop med till exempel klyftpotatis.

Du behöver

    6–8 bufféportioner
  • 500–600 g finmald lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 äggulor
  • 1 msk olivolja
  • Picklad rödlök
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar, tunnskivade
  • Fetaostkräm
  • 150 fetaost
  • 2 dl tjock yoghurt på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1–2 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1

Picklad rödlök: Häll ­ättika, socker och ­vatten i en kastrull. Koka upp under ­omrörning. Ta från värmen och rör tills sockret lösts upp. Låt kallna. Lägg i löken. Låt dra i minst 1 timme, gärna över natten.

2

Fetaostkräm: Dela osten i mindre bitar. Mixa med ­yoghurt till en slät kräm. Rör i olja och ­vitlök.

3

Blanda färs och salt. Blanda i äggulorna. Forma till 6–8 biffar.

4

Bryn ca 3 minuter på varje sida. Efterstek ca 5–8 minuter.

5

Servera med picklad rödlök och fetaostkräm.

Scroll to Top