Du behöver
-
6–8 bufféportioner
- 600 g salmalaxfiléer
- 3 msk salt
- 1 ½ msk strösocker
- 1 knippe dill
- 2 dl crème fraiche
- 2–3 msk stenbitsrom
- svartpeppar
- 1 msk finhackad dill
- små citronklyftor
Gör så här
1
Gnid först in filéerna med salt, sedan med socker. Låt ligga i rumstemperatur i 15 minuter. Lägg ihop med dill emellan.
2
Slå in fisken ordentligt i bakplåtspapper. Lägg i en plastpåse och ställ in på ett fat i kylen. Vänd 2–3 gånger under gravningstiden (1–2 dygn). Häll bort laken, annars blir fisken för salt.
3
Blanda crème fraiche och rom.
4
Ta bort dillen och skär fisken i tunna skivor. Lägg upp på fat. Toppa med lite peppar, dill och citron. Servera med crème fraichen.