Tacogratäng med nachochips

En riktig familjefavorit som både går snabbt och lätt att laga. Servera gärna tacogratängen med en god sallad.

Du behöver

    4 portioner
  • 1 gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk kajennpeppar
  • salt
  • 1 burk (380 g) svarta bönor
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 75 g riven tex mex-ost
  • 200 g nachochips
  • Servering
  • gräddfil
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Fräs färs och lök i olja i stekpanna.

2

Krydda med spiskummin, koriander, paprikapulver, kajennpeppar och salt.

3

Skölj av bönorna. Rör ner dem tillsammans med de krossade tomaterna. Koka ihop alltsammans i 10 minuter.

4

Häll över färsen i en ugnsfast form. Strö över riven tex mex-ost och stick ner några nachochips.

5

Gratinera i ca 10 minuter tills osten har smält och fått lite färg.

6

Servering: Servera tex mex-gratängen med resten av nachochipsen och en klick gräddfil.

Scroll to Top