Du behöver
-
4 portioner
- 1 gul lök
- 400 g köttfärs
- 1 msk rapsolja
- 1 msk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk paprikapulver
- ½ tsk kajennpeppar
- salt
- 1 burk (380 g) svarta bönor
- 1 burk (400 g) krossade tomater
- 75 g riven tex mex-ost
- 200 g nachochips Servering
- gräddfil Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs färs och lök i olja i stekpanna.
2
Krydda med spiskummin, koriander, paprikapulver, kajennpeppar och salt.
3
Skölj av bönorna. Rör ner dem tillsammans med de krossade tomaterna. Koka ihop alltsammans i 10 minuter.
4
Häll över färsen i en ugnsfast form. Strö över riven tex mex-ost och stick ner några nachochips.
5
Gratinera i ca 10 minuter tills osten har smält och fått lite färg.
6
Servering: Servera tex mex-gratängen med resten av nachochipsen och en klick gräddfil.