Fyllt franskbröd med bacon och mozzarella

Fyllt franskbröd är en gammal goding som håller än idag! Här har vi fyllt franskbrödet med bacon, purjolök, paprika, zucchini och mozzarella.

Du behöver

    4 portioner
  • 280 gram bacon
  • 1 purjolök
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 3 deciliter crème fraiche med chilismak
  • 1 franskbröd
  • 2 deciliter riven mozzarellaost
  • hackad persilja
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Strimla baconet och stek det ett par minuter. Skölj och skiva purjolöken. Låt den steka med tills den är mjuk.

2

Tärna zucchinin. Kärna ur och tärna paprikan. Låt steka med tills de mjuknat. Tillsätt crème fraiche och koka upp.

3

Skär av ett lock på brödet och gröp ur inkråmet, inte för noga. Häll i fyllningen och strö över riven ost.

4

Gratinera i ugnens mitt i 20 minuter. Låt gärna brödet vila ett par minuter innan det skivas upp. Strö över persilja.

Scroll to Top