Kladdkaka med vit choklad och citron

Vit choklad och fräsch citronsmak samsas i den här fina kladdkakan. Det blir ljuvligt gott!

10 bitar

Du behöver

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • finrivet skal från 1 citron

Servering

vispgrädde
flisad vit choklad
rivet citronskal

Ugn: 180°

Gör så här

1

Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Rör ihop ägg och socker i en skål.

2

Rör först i mjöl, vaniljsocker och salt och sedan chokladsmöret. Blanda i citronskal.

3

Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj formen. Häll i smeten.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

5

Servering: Servera med grädde, choklad och citronskal.

Scroll to Top