Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 50 g parmaskinka
- 100 g mozzarella i bitar
- 4 st soltorkade tomater i olja strimlade
- 1 msk färsk timjan
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 150 g cocktailtomater
Rödvinssås
1 st schalottenlök
1 msk smör
3 dl rödvin
1 dl vatten
2 msk kalvfond
2 msk majsstärkelse
Potatiskaka
800 g potatis
1 st gul lök
0.5 dl hackad persilja
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
1.5 dl riven smakrik ost
3 st ägg
2 dl vispgrädde
Ugn: 175°
Gör så här
Putsa filén och skär ett längsgående snitt. Vik ut köttet. Lägg på skinka, mozzarella, tomater och timjan. Rulla ihop filén och bind upp med steksnöre. Salta och peppra.
Bryn runt om i smör i stekpanna. Tillaga klart i ugnen tills inner-temperaturen är 70°. Baka tomaterna i 15 minuter. Låt köttet vila i 5 minuter.
Rödvinssås: Skala och hacka löken. Fräs i smör utan att den får färg. Tillsätt vin, vatten och fond och koka i 10 minuter. Red av med majsstärkelse och koka upp. Smaka av.
Potatiskaka: Skala och skiva potatis och lök.
Smörj en form med avtagbar kant, 24 cm i diameter. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Klä in formen utvändigt med folie.
Varva potatis, lök, örter, salt, peppar och ost i formen. Börja och sluta med potatis.
Vispa ihop ägg och grädde och häll i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 80 minuter, tills potatisen är klar.
Skär upp och servera till filén och såsen.