Klassisk kålpudding

Härliga husman! Kålpudding är lätt att förbereda och kan dessutom frysas in. Servera kålpuddingen med rårörda lingon och kokt potatis.

4 portioner

Du behöver

  • 1 kg vitkål
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 2 msk ljus sirap
  • 500 g blandfärs
  • 1 msk soja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 krm mald kryddpeppar
  • 1 st gul lök
  • 3 msk ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Ugn: 175°

Gör så här

1

Skär bort stocken på vitkålen. Skär kålen i strimlor eller tärningar.

2

Fräs kålen mjuk i smör i omgångar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 msk ljus sirap.

3

Blanda färs, soja, grädde, fond, kryddpeppar och 1 msk sirap.

4

Skala och finhacka löken och vänd ner den i blandningen. Tillsätt ströbröd och vatten. Arbeta samman färsen. Krydda med salt och peppar.

5

Rör ner hälften av kålen i färsen. Varva färs och kål i en smord ugnsfast form.

6

Gratinera strax under ugnens mitt i ca 40 minuter eller tills kålpuddingen fått fin färg.

Scroll to Top