4 portioner
Du behöver
- 1 kg vitkål
- smör till stekning
- salt och peppar
- 2 msk ljus sirap
- 500 g blandfärs
- 1 msk soja
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk kalvfond
- 1 krm mald kryddpeppar
- 1 st gul lök
- 3 msk ströbröd
- 0.5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skär bort stocken på vitkålen. Skär kålen i strimlor eller tärningar.
2
Fräs kålen mjuk i smör i omgångar. Krydda med salt och peppar. Tillsätt 1 msk ljus sirap.
3
Blanda färs, soja, grädde, fond, kryddpeppar och 1 msk sirap.
4
Skala och finhacka löken och vänd ner den i blandningen. Tillsätt ströbröd och vatten. Arbeta samman färsen. Krydda med salt och peppar.
5
Rör ner hälften av kålen i färsen. Varva färs och kål i en smord ugnsfast form.
6
Gratinera strax under ugnens mitt i ca 40 minuter eller tills kålpuddingen fått fin färg.