Halloncheesecake med Digestivebotten

Fixa fika utan ugn! Halloncheesecaken får fin färg och ljuvlig smak med massor av bär i smeten. Bottnen görs på krossade Digestivekex.

Du behöver

  • 300 g digestivekex
  • 100 g smör

Fyllning

4 st gelatinblad
300 g hallon
250 g färskost
2 dl florsocker
2 dl vispgrädde

Garnering

bär

Gör så här

1

Botten: Mixa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smeten i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Ställ i ­kylen.

2

Låt gelatinbladen ­ligga i kallt vatten i 5 minuter. Mixa hallonen. Vispa färskost och florsocker krämigt. Tillsätt grädden under vispning.

3

Ta upp och smält ­gelatinbladen med ½ dl av hallonmixen. Rör ner i färskostkrämen och blanda sist i hallonen.

4

Häll fyllningen i formen och ställ kallt i minst 4 timmar.

5

Garnering: Ta kakan ur formen och toppa med hallon, blåbär, jordgubbar, smultron och vinbär.